معرفی رایجترین انواع ویزای ترکیه و مدارک و شرایط هر کدام از انواع ویزا
در سالهای اخیر ایرانیهای زیادی هستند که به ترکیه مهاجرت میکنند. به طوری که در آماری که مدتی قبل بیان شده بود، خرید خانه در ترکیه توسط ایرانیها ۲.۵ برابر رشد پیدا کرده است و شهروندان ایرانی بعد از عراقیها، جایگاه دوم در میان خارجیها دارند که در ترکیه خانه خریداری کردهاند. اخذ ویزای ترکیه دغدغه افراد بسیاری است که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند.
لزوم کسب اطلاعات ضروری قبل از اقدام به مهاجرت
توصیهی ما این است که افراد خارجی که تمایل دارند تا به ترکیه سفر کنند، قبل از سفر اطلاعات مربوط به ویزای ترکیه را به صورت کامل قبل از مهاجرت کامل مطالعه کنند. در اکثر مواقع ویزای یک کشور با هدف گردشگری و تجارت با ویزای کاری و تحصیلی متفاوت است.
شما باید سعی کنید تا اطلاعاتی در مورد قوانین جدید را هم کسب کنید، چون در طول زمان و سالهای مختلف، قوانین تغییر پیدا میکند. تمام اطلاعات مربوط به اخذ ویزای ترکیه در این سایت موجود است و با مراجعه به این سایت میتوانید اطلاعات لازم را کسب کنید.
انواع ویزای ترکیه
۱- ویزای توریستی یا تجارت
ویزای سفر به کشور ترکیه تحت شرایط متفاوتی میتواند صادر شود. افرادی که به عنوان توریست قصد سفر به ترکیه و بازدید از این کشور را دارند میتوانند اقدام به اخذ ویزای توریستی بکنند. به منظور انجام فعالیتهای اقتصادی و داد و ستد، شرکت در کنفرانسها، سمینارها، جشنوارهها، نمایشگاهها، شرکت در مسابقات و فعالیتهای ورزشی نیز میتوان اقدام به اخذ ویزای تجارت کرد. این نوع ویزا برای یک دورهی ۹۰ روزه صادر میشود و تنها برای ورود یک باره معتبر است. بدین معنی که افرادی که با این ویزا وارد خاک ترکیه میشوند، اجازه دارند که تا ۹۰ روز و فقط برای یک بار به خاک ترکیه وارد شوند. در طول این مدت این افراد حق انجام کار یا تحصیل را ندارد و در صورتی که خلاف این مشخص شود، مقامات ترکیه میتوانند با وی برخورد کنند و از عواقب آن میتوان به اخراج و ممانعت از ورود دوباره شخص به خاک ترکیه میتوان نام برد.
همان گونه از نام نوع ویزای توریستی یا تجارتی مشخص است، این نوع ویزا با هدف گردش و بازدید از شهرهای ترکیه صادر میشود و اعتبار آن تا ۹۰ روز در بازه زمانی ۱۸۰ روزه است.
هنگام مسافرت زمینی یا هوایی به ترکیه، مهر ورود و خروج به خاک ترکیه در پاسپورت ایرانیها ثبت میشود و اگر مسافرت شما کمتر از ۹۰ روز باشد، شما نیازی به دریافت ویزا نخواهید داشت و بابت آن هزینههای را پرداخت نخواهید کرد. مهمترین نکتهای که باید مد نظر داشته باشید این است که گذرنامه شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
در صورت اقامت بیش از ۹۰ روز در بازه زمانی ۱۸۰ روزه چه مشکلاتی پیش خواهد آمد؟
براساس توافق قدیمی که بین ایران و ترکیه به دست آمده است، هر ایرانی اجازه دارد که در ۱۸۰ روز، ۹۰ روز در خاک ترکیه به عنوان توریست و بدون نیاز داشته به کارت اقامت، حضور داشته باشد. چناچه این توقف بیش از ۹۰ روز طول بکشد، شخص متخطی باید جریمه پرداخت کند. در صورتی که شخص خاطی اقدام به پرداخت جریمه نکند، به مدت ۱ الی ۵ سال دیپورت خواهد شد و اجازه ورود به کشور ترکیه را نخواهد داشت ولی در صورت پرداخت جریمه در مبادی خروجی میتواند دوباره به ترکیه برگردد، به شرطی که ۱۰ روز اقدام به گرفتن راندو کنید. این شرط برای بار اول صادق است و در مرتبه دوم شخص علیرغم پرداخت جریمه دیپورت هم خواهد شد.
فرم راندو چیست؟
راندو یک فرم برای اقامت ترکیه است که یک فرد خارجی برای گرفتن اقامت کوتاه مدت با هدف توریستی باید فرم راندو را پر کند. افرادی که تمایل دارند که بیشتر از مهلت ویزا یا بیشتر از مهلت معافیت ویزا در ترکیه حضور داشته باشند باید تقاضای مجوز اقامت ترکیه بکنند. برای تکمیل فرم راندو میتوانید به این سایت مراجعه کنید.
ویزای تجاری
ویزای تجارت نیز مخصوص مسافرانی است که برای قرار ملاقاتهای موقت تجاری وارد کشور ترکیه میشوند. این ویزا برای یک دوره ۹۰ روزه صادر میشود و برای ورود یک باره معتبر است. برای دریافت این ویزا کارفرما شما در ترکیه بایستی یک نامه ارسال کند.
ویزای تجاری نیز مانند ویزای توریستی است و برای یک بار جهت شرکت در جلسهها، کنفرانسها و غیره صادر میشود.
فهرست زیر شامل موارد صدور ویزای توریستی یا ویزای تجارت است.
الف) سفر و بازدید توریستی
ب) حق عبور یک بار ورود( سینگل)
پ) حق عبور دو بار ورود( دابل)
ت) ملاقات کاری یا بازرگانی و تجاری
ج) انواع کنفرانسها/ سمینارها / نسشتها
چ) جشنوارهها یا نمایشگاهها
ح) فعالیتهای ورزشی
خ) فعالیتهای هنری و فرهنگی
د) قرار رسمی
ذ) سفر به جمهوری ترکیه شمالی( قبرس)
۲- ویزای رسمی
همچنین برای سفیران و ماموران انجام وظیفه ویزا صادر میشود. موارد صدور ویزای رسمی شامل دو عنوان است: الف) اعزام برای وظیفه ب) پیک یا قاصد
۳- ویزای دانشجوی – آموزشی
ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی برای افرادی صادر میشود که با هدف تحصیل در دانشگاهها یا موسسات آموزشی وارد کشور ترکیه میشوند. به منظور شرکت در برخی از دورههای آموزشی فنی و حرفهای، دورههای آموزش زبان و دوره های مختلف علمی و آموزشی می توان اقدام به اخذ ویزای آموزشی ترکیه کرد. فهرست زیر موارد صدور ویزای تحصیلی ترکیه را عنوان میکند:
الف) ویزای کارآموزی
ب)کارآموزی اراسموس
پ) ویزای سازمان بینالمللی و کارآموزی آیسک( AISEC )
ت) با هدف شرکت در دورههای آموزشی زبان ترکیه
ث) با هدف گذراندن دوره
ج) ویزای تحصیلی دانشگاههای ترکیه
چ) آموزش در جمهوری ترکیه شمالی قبرس
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل و جامع صفر تا ۱۰۰ بورسیه تحصیلی ترکیه
۴- ویزای کاری
ویزای کاری برای متقاضیانی صادر میشود که در انجام حرفهای مهارت دارند و قصد دارند در کشور ترکیه مشغول به کار شوند. شما میتوانید برای ویزا کار از نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه درخواست نمایید. همزمان با درخواست شما برای مجوز، کارفرما شما بایستی بعضی از مدارک مرتبط به کارگزینی شما را به وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه MLSS بفرستد. باید توجه شود که زمان بررسی درخواست ویزا مجوز کار ۹۰ روز میباشد. همچنین، وزارت یک لیست به روز رسانی شده از این مدارک را در وبسایت خود فراهم کرده است.
صدور ویزای کاری برای افرادی با شرایط و اهداف قید شده در فهرست زیر به ترکیه مهاجرت میکنند، امکان پذیر است:الف) با هدف اشتغال یا هدف اشتغال ویژه ب) اساتید و دانشگاهیان پ) ورزشکارانت) هنرمندانث) کارگران منطقه آزاد ج)روزنامه نگارانچ) با اهداف مونتاژ و تعمیرکاری
۵- انواع دیگر ویزاها
علاوه بر ویزاهایی که به آنها اشاره شد، دولت ترکیه برای افرادی که با اهداف قید شده در فهرست زیر قصد ورود به کشور ترکیه را دارند، اقدام به صدور ویزا میکند:الف) با هدف کاوش باستانشانسی و اکتشافب) با هدف مستند سازیپ) با هدف وحدت خانوادهت) ویزای حمل و نقلث) ویزای دریانوردیج) ویزای صادر شده برای تورهای مسافرتیچ) ویزای برای اهداف درمانی
اطلاعات ویزا برای ایرانیان
سیستم درخواست ویزای الکترونیکی (evisa) برای اولین بار در ۱۷ آوریل ۲۰۱۳ توسط وزارت امور خارجه جمهوری ترکیه اجرا شد. این سیستم این مجوز را به مسافرینی که قصد سفر به کشور ترکیه را دارند تا ویزای الکترونیکی خود را به صورت آنلاین از سایت www.evisa.gov.tr در عرض تقریباً سه دقیقه دریافت کنند. این امکان وجود دارد تا مسافرین در هر زمان از روز یا شب و در هر مکانی با اتصال به اینترنت، ویزای الکترونیکی خود را دریافت کنند. متقاضیان میتوانند ویزای خود را بعد از پر کردن اطلاعات شناسایی، پاسپورت، تاریخهای سفر و با واریز کردن هزینهی ویزا به صورت آنلاین، دریافت کنند. ویزای الکترونیکی چه زمانی معتبر است؟باید توجه داشت که ویزای الکترونیکی زمانی معتبر است که سفر مد نظر با هدف گردشگری یا تجارت باشد. برای دیگر اهداف، مانند کار و تحصیل، ویزا ترکیه توسط سفارتها یا کنسولگریهای ترکیه اعطا میشود. پیشنهاد میشود که وقتی که قصد مهاجرت به ترکیه و اخذ ویزای ترکیه را دارید، پاسپورت خود را چک کنید، چون باید پاسپورت شما اعتبار حداقل ۶ ماهه از زمان ورود به کشور ترکیه را داشته باشد.
وزارت امور خارجه ترکیه به تلاش خود برای بهبود دادن سیستم الکترونیکی ویزا و بهبود دادن شرایط اعطای ویزا به متقاضیان ایرانی را ادامه میدهد. همچنین، علاوه بر زبانهای انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی، زبانهای آلمانی، لهستانی، عربی و فارسی نیز به گزینههای سیستم الکترونیکی اضافه خواهد شد.
علاوه بر ویزا کارت و مستر کارت، پرداخت از طریق دیگر کارتهای اعتباری معتبر نیز امکانپذیر است. در این راستا مجریان تور می توانند برای درخواست صدور ویزای الکترونیکی گروهی تقاضا کنند و پرداختهای دسته جمعی برای آنها انجام دهند. هم چنین مقدمات ضروری برای مسافران ایرانی برای دریافت ویزای الکترونیکی از شرکتهای مسافربری مجاز انجام خواهد شد. هزینهی ویزای دریافتی از وبسایت الکترونیکی ویزا (www.evisa.gov.tr) خیلی کمتر از هزینهی پرداخت شده برای ویزا هنگام ورود به فرودگاههای ترکیه است. اطلاعات مربوط به هزینهی ویزا را میتوان در وبسایت وزارت امور خارجه یافت:
(http://www.mfa.gov.tr/data/KONSOLOSLUK/vize-harc-miktarlari-en.pdf)
ویزای مخصوص رانندگان کامیون
ویزای صادر شده برای رانندگان کامیون ایرانی امکان دارد با ویزا اعطایی به دیگر شهروندان ایرانی متفاوت باشد. برای اطلاعات بیشتر لطفاً به نزدیکترین کنسولگری یا سفارت ترکیه مراجعه نمایید. صرف نظر از ویزای تقاضا داده شده برای شهروندان ایرانی، دارندگان اسناد سفر کشور ایران بایستی از قبل ویزای ترکیه را از کنسولگریها و سفارتهای ترکیه دریافت کنند. همچنین ایرانیانی که با هدف ساختن فیلم مستند یا با هدف کار تحقیقاتی یا کاوش باستانشناسی میخواهند به ترکیه سفر کنند بایستی از قبل مجوز ویژه از مسئولین کشور ترکیه کسب کنند.
اگر شما دارای ویزای معتبر ترکیه هستید، نیاز به مجوز اقامت تا ۹۰ روز را نیاز نخواهید داشت. از سوی دیگر، ایرانیانی که میخواهند برای کار یا تحصیل در ترکیه اقامت داشته باشند، بایستی هنگام ورود به کشور ترکیه در نزدیکترین دپارتمان محلی پلیس ثبت نام نمایند.
ویزای کار ترکیه
آیا شما علاقهمند به کار در کشور ترکیه هستید؟ آیا دنبال اطلاعات از چگونگی دریافت ویزا کار کشور ترکیه هستید؟ شما مسیر درستی را انتخاب کردید. برای کار در ترکیه، شما بایستی به نزدیکترین کنسولگری یا سفارت ترکیه برای دریافت مجوز کار و ویزا مراجعه نمایید. گذرنامه، فرم تقاضای ویزا و نامهی کارفرما مدارک ضروری مورد نیاز برای تقاضا نامه شما هستند. دیگر اسناد مورد نظر بایستی از طریق کارفرما در طی ۱۰ روز کاری بعد از تقاضا شما به وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه (MLSS) فرستاده شود. شما میتوانید مدارک ذکر شده را در وبسایت MLSS (http://www.csgb.gov.tr) بیابید. تقاضانامهها توسط MLSS در طی حداقل ۳۰ روز نهایی میشوند. درست بعد از ورود شما به کشور ترکیه( قبل از شروع به کار)، در طی یک ماه اول ورود برای دریافت مجوز اقامت مورد نیاز بایستی در نزدیکترین دپارتمان پلیس محلی نام نویسی کنید.
از تاریخ یک ژانویه ۲۰۱۵، مطابق با فصل ۷.۱ ب قانون خارجیها و حفاظت بینالملل شماره ۶۴۵۸، ایرانیهایی که دوست دارند وارد ترکیه شوند بایستی گذرنامه ای به همراه داشته باشند که تاریخ انقضای آن حداقل ۶۰ روز فراتر از زمان اقامت درج شده در ویزا، ویزا الکترونیکی، معافیت ویزا و یا مجوز اقامت آنها باشد. برای توضیح فراتر این مطلب دو مثال میآوریم. مثال اول: برای ورود به کشور ترکیه با در دست داشتن ویزا ۹۰ روزه( زمان اقامت) ایرانیان بایستی پاسپورت معتبر برای حداقل ۶۰ روز اضافی که معادل کل ۱۵۰ روز اعتبار میباشد، را در اختیار داشته باشند. دارندگان گذرنامههای دیپلماتیک و رسمی از این قانون مستثنی هستند.
دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
آیا شما دانشجویی ایرانی هستید که آرزوی تحصیل در خارج از کشور دارید؟ آیا میدانستید که دانشگاههای ترکیه ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه های غربی دارند؟ آیا دنبال کشوری هستید که از هر نظر با فرهنگ و عقاید شما تطابق داشته باشد؟ آیا دنبال دانشگاهی میگردید که پس از اتمام تحصیل، با صنعت شما را آشنا کند؟ مسیر درستی انتخاب کردهاید. برای آشنایی بیشتر با نحوهی دریافت ویزای ترکیه به ادامهی مطلب توجه کنید. آن دسته از دانشجویان ایرانی که برنامه دارند در ترکیه تحصیل کنند، نیازمند اخذ ویزای تحصیلی ترکیه هستند. ادامهی مطلب را مطالعه فرمایید تا با نحوهی اخذ ویزای ترکیه و مدارک مورد نیاز آن آشنایی بیشتری پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل در ترکیه: معرفی شهرهای دانشجویی و دانشگاههای برتر ترکیه
اخذ ویزای دانشجویی ترکیه
دانشجویان ایرانی بعد از پذیرش توسط موسسه آموزش عالی ترکیه بایستی برای ویزا دانشجویی ترکیه اقدام به تقاضا کنند. اگر شما بیشتر از دوره زمانی معافیت از ویزا در ترکیه اقامت داشته باشید، بایستی برای مجوز اقامت اقدام به تقاضا نمایید. دانشجویان ایرانی بایستی در ۳۰ روز ابتدایی ورود به کشور ترکیه درخواست مجوز اقامت کنند.
محققین ایرانی که قصد دارند تحقیقات خود را در ترکیه ادامه دهند بایستی برای ویزا پژوهش در سفارت یا کنسولگری ترکیه در ایران درخواست کنند. نامهای از موسسه عالی آموزش در ترکیه یا موسسهای که حامی مالی پژوهش است، بایستی همراه با فرم درخواست فرستاده شود. برای دریافت این نامه، شما بایستی پیشنهاد پژوهش خود را به وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه ارسال کنید. اگر پیشنهاد پروژهی شما مورد قبول واقع شود، شما نامه مدنظر را دریافت خواهید کرد.
فرآیند درخواست ویزای دانشجویی
تمامی دانشجویان ایرانی باید برای درخواست ویزای دانشجویی به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه در ایران مراجعه کنند. شما بایستی شخصاً برای ویزا اقدام کنید. همچنین دانشجویان بایستی فرم درخواست ویزا را پر کنند و آن را همراه با مدارک مورد نیاز به سفارت ترکیه ارسال کنند. فرم درخواست ویزای دانشجویی را میتوانید از نزدیکترین سفارت ترکیه دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز که همراه با فرم درخواست ویزا باید ارسال شوند به شرح زیر است:
- گذرنامه: معتبر برای دوره بلندتر از ۹۰ روز
- دو عدد عکس در اندازهی مناسب برای پاسپورت
- نامه پذیرش از موسسه آموزش عالی ترکیه
- مدرک بیمه سلامت
- مدرک بلیط برگشت
- مدرک برای حمایت مالی کافی برای زندگی و تحصیل در ترکیه
- هزینهی بررسی ویزا: نسبت به ملیت تغییر مییابد
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی پزشکی
**توجه شود که دانشجویان بایستی ویزا خود را قبل از ورود به ترکیه دریافت کنند.
برای اطلاع بیشتر فرایند درخواست و مستندات ویزای دانشجویی، به نزدیکترین سفارت ترکیه مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی برترین دانشگاههای ترکیه برای افرادی که به دنبال تحصیل رایگان در ترکیه هستند
مجوز اقامت دانشجویان در ترکیه
دانشجویان ایرانی که اقامتشان در ترکیه بیش از ۹۰ روز باشد، میبایستی برای مجوز اقامت درخواست کنند. در کشور ترکیه انواع متفاوت مجوز اقامت وجود دارد:
- مجوز اقامت دانشجویی
- مجوز اقامت دوره موقت
- مجوز اقامت دوره بلند مدت
- مجوز اقامت خانوادگی
- مجوز اقامت بشردوستانه
مجوز اقامت دانشجویی
دانشجویان ایرانی باید برای درخواست مجوز اقامت با مسئولان محلی( اگر دانشجو در ترکیه باشد) در طی یک ماه ورودشان به ترکیه اقدام کنند. مدارک زیر بایستی به بخش روابط خارجی در دفتر مرکزی پلیس محلی ارسال شود:
فرم درخواست و هزینهها
سند سفر: ۲ کپی همراه با ویزای دانشجویی
۴ عکس پاسپورت
نامه یا سند از موسسه: که بایستی از دانشگاه میزبان صادر شده باشد، در عین حال ذکر کننده زمان آغاز و اتمام تحصیل دانشجو در ترکیه
اعتبار
به دانشجویان ایرانی که برای یک برنامهی تحصیلی در هر موسسه آموزش عالی ترکیه پذیرش گرفتهاند، مجوز اقامت معتبر برای یک سال داده میشوند. همچنین این دانشجویان برای تمدید مجوز اقامت خود بایستی ۶۰ روز قبل از اتمام اعتبار مجوز اقامت خود به مسئولین محلی مراجعه کنند و فرم درخواست جدید را پر کنند و ارسال کنند. نهایتاً برای دانشجوی درخواست دهنده مجوز صادر خواهد شد.
در صورتی که تمایل داشته باشید تا یکی از انواع ویزای ترکیه را دریافت کنید، میتوانید با کارشناسان ما در نکست ابرود ارتباط برقراتر کنید و با استفاده از راهنماییهای آنها در اسرع وقت ویزای ترکیه خود را دریافت کنید.
آیا تا به حال شما تجربه دریافت ویزای ترکیه را داشتهاید؟ به نظر شما دریافت کدام نوع ویزای ترکیه آسانتر است؟ چه نکاتی را هنگام دریافت ویزای ترکیه باید مد نظر داشته باشیم؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
[…] پس از اتمام دورهی تحصیلی خود با اشتغال به کار و اخذ ویزای کار، اقدام به ادامهی زندگی و کسب و کار در این کشور را […]
سلام میخواستم بدونم اگر در ترکیه دانشجو شوم میتوانم هم زمان کار هم بکنم؟ شغل و درامد داشته باشم ؟
دوست عزیز
با توجه به رشته و دانشگاه و البته محدودیتهایی وجود دارد.
سلام.ببخشید من چند ماه پیش ترکیه ترک خاک خوردم.اما ازدواج با شهروند ترک دارم.واسه ویزای خانواده اقدام کردم.آیا احتمال داره با درخواست ویزا موافقت نشه.دعوت نامه شوهرم رو داشتم.
دوست عزیز
متاسفانه اطلاعات ما درباره ویزای دانشجویی است، پیشنهاد میکنم سوال خودتان را از همکاران دیگر بپرسید.
با سلام
آیا برای انجام دوره تحقیقات فوق دکتری ۱ ساله در ترکیه، باید در ایران و قبل از ورود به خاک ترکیه اقدام به اخذ ویزای تحقیقاتی نمود؟ یا باید در خاک ترکیه برای گرفتن ویزای تحقیقاتی ۱ ساله اقدام کرد؟
دوست عزیز
درخواست ویزا از ایران و سپس پدیرش و دعوتنامه میگیرید و روندش طی میشود.
با درود، ایرانیانی که دارای کارت اقامت و پاسپورت موقت در کشور هلند هستند ، برای سفر توریستی به ترکیه نیاز به چه نوع ویزا و مدارکی دارند. ؟ پروسه اقدام چیست؟
قبلا از توجه و پاسخ شما سپاسگزارم.
دوست عزیز
ویزا برای شهروندان ایرانی به صورت توریستی مشکلی نداره و میتوانند از هر جای دنیا بروند.
سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام وقت بخیر من برای ویزا از طریق دوره زبان که حدود ۷ماهه درخواست دادم ولی ویزای ۹۰ روزه دادن بهم باید چیکار کنم
دوست عزیز
باید پذیرش را با طول دوره آپلود کنید و درخواست مجدد برای آنها ارسال کنید.
سلام وقت بخیر
اگر ویزای کار بگیریم و رزومه خوبی در درس داشته باشیم میتونیم همزمان در کنار ویزااای کار تحصیل هم کنیم؟؟
دوست عزیز
بستگی به کشور مد نظر شما دارد و در حالت کلی عموماً امکانپذیر است.