دانشگاه استانبول: اطلاعاتی کامل از شرایط اخذ پذیرش و معرفی کامل دانشگاه

دانشگاه استانبول یکی از مشهورترین موسسات آموزش عالی در ترکیه است که در طول تاریخ فعالیت خود پیشگام علم، ارزش‌های معاصر و روشنگری جامعه و دانش آموختگان خود است. پایه و اساس تاسیس دانشگاه استانبول به تاریخ فتح این شهر توسط سلطان محمد دوم در سال ۱۴۵۳ بازمی‌گردد. دانشگاه استانبول یکی از دانشگاه‌های بسیار مناسب برای دانشجویانی است که از تمامی دنیا و مناطق مختلف آن، برای تحصیل به ‌شهر استانبول سفر کرده‌اند. به‌همین دلیل دانشجوی دانشگاه استانبول بودن، فرصت بی‌نظیری برای آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و کشور‌های متفاوت جهان می‌باشد. یکی از شعارهای بسیار مهم و اصلی این دانشگاه این است” دانشجو مهم‌ترین عضو موسسه‌ی آموزشی ما است”.

دانشگاه استانبول علاوه بر فعالیت‌های درسی‌، دانشجویان را از طریق فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و هنری خود برای زندگی آینده آماده می‌کند و تجربیات بسیاری را در اختیار آنها قرار می‌دهد. در واقع یکی از برنامه‌های آینده‌ی بسیار مهم این دانشگاه تربیت دانشجویانی است که از هر نظر برای ورود به زندگی آینده و دنیای کسب و کار آماده شده‌اند.

درباره‌ی دانشگاه استانبول

محوطه‌ی دانشگاه استانبول

محوطه‌ی دانشگاه استانبول

محوطه‌ی اصلی دانشگاه استانبول در مجاورت یک میدان بزرگ و در منطقه‌ای بنام “فاتح” واقع شده است که در واقع مرکز استان نیز هست. این دانشگاه در مسیری منتهی به ‌ضلع اروپایی این شهر قرار دارد. برخی از منابع غربی پیش از سال‌های ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۶ نام اصلی و قبلی این دانشگاه را “دانشگاه قسطنطنیه” یاد می‌کنند. در بیست و سوم ژوئیه ۱۸۴۶ دانشگاه استانبول به‌ عنوان یک موسسه‌ی آموزش عالی و به ‌نام “دارالفنون” یا “خانه‌ی علوم چندگانه” تاسیس شد. بعدها با ترکیب چندین مکتب ‌خانه و درس‌ خانه‌هایی که در آن علوم مختلفی مانند علوم دینی و سایر علوم ریاضی تدریس می‌شد، “دانشگاه قسطنطنیه” یا همان “دارالفنون” در سال ۱۹۳۳ به ‌دانشگاه استانبول تغییر نام داد، و به این ترتیب توانست فعالیت‌های خود را در قالب گروهی بزرگ‌تر و کامل‌تر ادامه دهد. تحصیلات در این دانشگاه در برخی از رشته‌ها و علوم مانند پزشکی، جغرافیا، تاریخ، فلسفه، ادیان، ادبیات و فلسفه، ادبیات و حقوق و غیره در دسترس عموم مردم قرار گرفت. این دانشگاه تا قرن نوزدهم یکی از موثرترین مکان‌های آموزش عالی در این منطقه به شمار می‌آمد و به ‌آموزش افرادی که در خدمت دولت و حاکمان عثمانی و منصوبان آنها بودند، اقدام می‌کرد. علت تشکیل این هسته‌ی مرکزی و اصلی این بود که هر کدام از شاخه‌های قبلی مانند دارالفنون نمی‌توانستند تمامی نیازهای علمی جامعه را تامین کنند و یک نیاز اساسی به مرکزی وجود داشت که بتواند تمامی نیازها را پاسخ داده و قادر باشد با قدرت به ‌اشاعه‌ی علم و فرهنگ بپردازد.

تلاش سایر دانشگاه‌ها برای بد نام کردن دانشگاه استانبول

در کنار تشکیل دانشگاه استانبول، دانشگاه‌های دیگر و یا موسسات آموزش عالی به نیت سرکوب این دانشگاه در زمان عثمانی تاسیس شدند که همگی آنها با شکست مواجه گشتند. از این دست می‌توان به ‌دانشگاه یا موسسه‌ی عالی “امپریال” در سال ۱۸۴۷ اشاره کرد که اقدام به‌ برگزاری کلاس‌های حقوق به ‌زبان فرانسه کرده بود، اما در سال ۱۸۸۱ تعطیل شد. “دانشگاه امپریال” یا “دانشگاه دارالفنون عثمانی” در سال ۱۹۰۹ در رشته‌هایی مانند الهیات، هنر، ریاضیات، علوم و فلسفه اقدام به ‌کار و فعالیت کرد. در کنار این دانشگاه در سال ۱۹۲۴ دانشکده‌های حقوق، پزشکی، هنر و علوم طبیعی در دانشگاه استانبول شروع به‌ کار کردند که در واقع پایه و بنیان اصلی دانشگاه استانبول امروزی هستند.

ورودی اصلی دانشگاه استانبول در “میدان بیازیت” واقع شده است و یک برج به نام “برج بیازیت” هم در داخل محوطه دانشگاه قرار دارد که در پس زمینه‌ی دانشگاه و در سمت راست پرچم به ‌چشم می‌خورد. اولین دوره‌های فیزیک مدرن یا فیزیک کاربردی در تاریخ سی و یکم دسامبر ۱۸۶۳ در دارالفنون برگزار شدند، که این امر آغاز دوره‌ی جدیدی بود برای دانشگاه استانبول، که در جهت پاسخگویی به ‌نیازمندی‌هایی در جهت آموزش علوم و فنون فناوری مدرن برپا شده بود.

برخی از کلاس‌های ادبیات، حقوق و علوم کاربردی در سال های ۱۸۴۷ در ساختمانی واقع در منطقه‌ای موسوم به “گالاتاسرای” که به طور منظم تا سال ۱۸۸۱ ادامه داشت، برپا شد. این دانشگاه حدود سال‌های ۱۹۱۵ به همراه شعبه‌های خود و تمام رشته‌های مربوط، به‌دانشگاه استانبول تغییر نام داده و “خانه‌ی علوم چندگانه‌ی استانبول” را تشکیل دادند. این در حالی بود که تعداد دوره‌های آموزشی افزایش یافته بود و با تأسیس دانشکده‌های پزشکی، حقوق و علوم کاربردی مانند فیزیک، شیمی و غیره تعداد دوره‌ها به‌ حد مجاز رسیده بود. در واقع این دوره‌ها در کنار دوره‌هایی مانند الهیات و علوم دینی هسته‌ی آموزشی دانشگاه استانبول را تشکیل می‌دادند .

در تاریخ ۲۱ آوریل ۱۹۶۴ جمهوری ترکیه دانشگاه دارالفنون استانبول را به‌ عنوان یک مدرسه‌ی دولتی به ‌رسمیت شناخت و در تاریخ هفتم اکتبر ۱۹۲۵ و با تصمیم سازمان امور اداری استان، دانشگاه استانبول ازسیستم قدیمی حذف شد و تبدیل به ‌یک دانشکده‌ی مدرن گردید. سرانجام در تاریخ یکم اوت ۱۹۳۳ و بعد از اصلاحات آموزشی که مصطفی کمال آتاتورک در آن ایجاد کرد یک دانشگاه مدرن با نام دانشگاه استانبول ثبت شد و کلاس‌ها به طور رسمی از اول نوامبر ۱۹۳۳ آغاز به کار کردند. این شروع جدیدی برای یک دانشگاه بزرگ در سیستم تحصیلی ترکیه بود.

فضای داخلی ساختمان اصلی

فضای داخلی دانشگاه استانبول

فضای داخلی دانشگاه استانبول

 این دانشگاه دارای هفده دانشکده است که در محوطه‌ی اصلی دانشگاه در “میدان بیازیت” واقع شده است. ساختمان اصلی دارای یک دروازه‌ی بسیار دیدنی است که از آن قبلاً به ‌عنوان دفتر مرکزی وزارت جنگ در دولت عثمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. برج بیازیت ارتفاعی به طول ۴۶۸۵ متر دارد و دارای یک ساعت بزرگ در قسمت فوقانی است. این آثار قدیمی در واقع باقی مانده‌های تاریخی هستند که پیش‌تر، بخش‌هایی از کاخ‌های قدیمی دوران عثمانی بوده‌اند. همین طور باقی مانده‌های برخی از ویرانه‌های رومی و بیزانسی هنوز بر روی زمین این دانشگاه قابل مشاهده است.

جالب است بدانید که این دانشگاه دارای کادر عظیمی متشکل از بیش از ۲۰۰۰ استاد و همکار و غالب بر ۴۰۰۰ دستیار و کارمند جوان است. همچنین بیشتر از ۶۰ هزار مدرک کارشناسی ارشد، و همچنین ۸۰۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه مشغول به ‌تحصیل و کار هستند. انتظار می‌رود که این روند رو به رشد در سال‌های آینده پیشرفت قابل توجهی داشته باشد.

خالی از لطف نیست بدانید که در سال ۲۰۰۶ دانشگاه استانبول در فهرست ۵۰۰ دانشگاه‌های برتر دنیا ثبت شده است. در مجموع بالغ بر صد هزار دانشجو در حال تربیت و تعلیم در این مجموعه هستند. باید بدانید که دانشگاه استانبول امروزه دارای نامی پر آوازه در برخی از دانشکده‌های خود از جمله دانشکده‌ی حقوق، دانشکده‌ی دندانپزشکی، دانشکده‌ی مهندسی، و دانشگاه شیلات است.

 فرهنگ دانشگاهی در دانشگاه استانبول

 اگر چه بیشتر دانشجویان این دانشگاه اهل کشور ترکیه هستند، اما باید بدانید حداقل ۱۰٪ دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین المللی تشکیل می‌دهند. بیشتر این  دانشجویان اهالی کشورها و مناظق ترک زبان منطقه‌ی آسیا هستند. مطلب جالب توجه درباره‌ی این دانشگاه این است که هر دانشکده و هر قسمتی در دانشگاه استانبول نظرات ایدئولوژیک مخصوص به ‌خود را دارد. به عنوان مثال می‌توانید در بین دانشجویان دانشگاه حقوق افرادی را ببینید که طرفدار دیدگاه‌های مارکسیستی، لنینیستی و دیدگاه‌های شناخته شده‌ی دیگر هستند. بنابراین دیدن افرادی با دیدگاه‌های متفاوت در محوطه‌ی دانشگاه بسیار عادی و معمولی است. این در حالی است که شما می‌توانید در سایر دانشکده‌های مربوطه، افراد محافظه کارتر و یا لیبرال‌تری را مشاهده کنید. بیشتر اومقات می‌توانید شاهد حضور یک اتوبوس پلیس در محوطه‌ی اصلی دانشگاه باشید. علت  حضور پلیس بیشتر به ‌دلیل حوادث گذشته و اعتراضات دانشجویی است که در آنجا رخ داده است. با این حال به شما اطمینان می‌دهیم که به‌ طور کلی محیط امن و جذابی در این دانشگاه منتظر شما است و هر کسی از روش دوستی و تعامل وارد صحبت می‌شود.

 غذا

رستوران دانشگاه استانبول

رستوران دانشگاه استانبول

 گزینه‌های بسیار زیادی به عنوان غذای دانشجویی در تمام دانشکده‌های این دانشگاه وجود دارد. در داخل محوطه‌ی دانشگاه یک کافه تریا و همینطور قسمت غذاخوری وجود دارد که غذاهای سبکی مانند وعده‌های صبحانه یا میان وعده‌های بعد از ظهر را ارائه می‌دهند. نکته‌ی مهم این است که این خدمات با قیمت ارزان نزدیک به دو لیر ترکیه در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرند .اغلب میان وعده‌های ارائه شده در این بخش، میان وعده‌های مخصوص کشور ترکیه است که شامل یک نان تست و مقداری چای می‌شود. در خارج از دانشگاه، رستوران‌های ترک و غیر ترک زیادی در دسترس شما هستند. در محوطه‌های اطراف دانشگاه هم  خیابان‌هایی هستند که به‌ دلیل داشتن تعداد زیادی از رستوران‌های کوچک و یا غذاهای مشهور ترکیه، به‌همراه ترشی و میان وعده‌های مشهور محلی بسیار محبوب و شناخته شده هستند. علاوه براین، این خیابان‌ها مکان‌های توریستی بسیار مشهور و جالبی هستند که یکی از جاذبه‌های اصلی در خود شهر استانبول هستند.

یکی از مکان‌های معروف و معتبر در بین دانشجویان دانشگاه استانبول نیز مکان کوچکی است که در نزدیکی این دانشگاه، و در ضلع اروپایی قرار دارد. در این مکان تنها با سه و نیم لیر ترکیه می‌توانید غدایی تهیه کنید که شما را سیر کند. به این ترتیب می‌توانید به یک زندگی کاملا دانشجویی با قیمت مناسب را تجربه کنید. باید بدانید که کشور ترکیه دارای دسرهای بسیار خوشمزه، مفید، و مشهوری است که می‌تواند برای دانشجویان خارجی به ‌عنوان یک میان وعده‌ی سالم و مغذی جایگزین شود. در کنار غذای لذیذ و سالم، شما می‌توانید از دیدن یک منظره‌ی زیبا به همراه چای و دسر خود لذت ببرید.

 سیستم حمل و نقل

حمل و نقل در استانبول

حمل و نقل در استانبول

 در محوطه‌ی اصلی دانشگاه و قسمت ورودی آن یک ایستگاه اتوبوس بسیار بزرگ است که بیشتر مسیرهای موجود در شهر توسط این اتوبوس ها طی می‌شوند و از تمامی مسیرهای قسمت‌های اصلی شهر به ‌این منطقه اتوبوس وجود دارد. شما می‌توانید با استفاده از خط مترو، اتوبوس، و همچنین تاکسی به ‌این منطقه، یعنی همان منطقه‌ی “بیازیت”، رفت و آمد کنید. اما به دلیل مساحت زیاد دانشگاه استانبول، برخی از دانشجویان می‌دانند که قرار است بعد از یک پیاده روی ۱۵ دقیقه‌ای به‌ محوطه‌ی دانشکده‌ی خود می‌رسند. به یاد داشته باشید که هیچ اتوبوسی وارد محوطه‌ی اصلی دانشگاه نمی‌شود. چرا که خیابان‌های این دانشگاه بسیار قدیمی و باریک است و برخی از آن‌ها مناسب استفاده از وسیله‌ی نقلیه نیستند. نکته‌ی مهم دیگر این که، اغلب ترافیک نسبتا سنگینی در استانبول حکم فرما است. پس به ‌یاد داشته باشید در ساعت‌های شلوغی ممکن است بیشتر از یک ساعت در ترافیک مسیر بمانید. بنابراین باید در زمان مناسب از منزل خارج شوید تا بتوانید سر وقت به ‌محل تحصیل خود برسید.

 خدمات موجود در دانشگاه استانبول

سالن‌های ورزشی

سالن‌های ورزشی

 به ‌غیر از یک زمین بسکتبال بزرگ و زمین تنیس چیز زیادی درباره‌ی خدمات ورزشی این دانشگاه وجود ندارد. اما در خارج از دانشگاه و در منطقه‌ی فاتح چند سالن بدن سازی و مراکز ورزشی بزرگ و متنوع وجود دارند. همچنین یک مرکز ورزشی عظیم در نزدیکی دانشگاه استانبول واقع شده که دارای زمین‌های بسکتبال سربسته، چندین زمین‌ فوتبال، استخر، سالن بدنسازی، و سایر سالن‌های ورزشی مورد نیاز برای ورزشکاران است.

 کلوپ‌ها و برنامه‌های تفریحی جانبی

دانشگاه استانبول با داشتن بیش از ۲۹۰ باشگاه یا کلوپ، این امکان را برای شما فراهم می‌کند که بتوانید گروه اجتماعی مورد نظر خود را پیدا کرده و عضو آن شوید. علاوه بر این، تمامی باشگاه‌ها در اکثر ورزش‌های تیمی برای هر دو جنس دختر و پسر ارائه‌ی خدمات می‌دهند. در آغاز سال تحصیلی این باشگاه‌ها و کلوپ‌ها چادرهایی در محل دانشگاه برپا می‌کنند و بروشورهای تبلیغاتی خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهند. همچنین برخی از این مراکز تفریحی برنامه‌های خود را برای دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.

زبان

زبان اصلی تدریس در دانشگاه استانبول، زبان ترکی استانبولی است. اما برخی از دانشکده‌ها که در مجموع حدود ۳۰ درصد کل آن‌ها را تشکیل می‌دهند، اقدام به ‌برگزاری کلاس‌ها به زبان انگلیسی می‌کنند. در برخی از این دانشکده‌ها، رشته‌های خاصی به ‌صورت کامل و صد در صد به ‌زبان انگلیسی آموزش داده می‌شوند.

 به یاد داشته باشید برای ورود به ‌این دانشکده‌ها لازم نیست مدرک زبان انگلیسی، مانند مدرک آیلتس یا تافل را داشته باشید. زیرا هر دانشکده امتحان ارزیابی زبان مخصوص به ‌خود را دارد. اغلب دانشجویان و کارمندان این موسسه‌ی آموزش عالی، دانشجویان انگلیسی نسبتا کمی دارند. بنابراین به ‌شما توصیه می‌شود اگر قصد مهاجرت یا ادامه‌ی تحصیل در کشور ترکیه یا یکی از دانشگاه‌های این کشور، به خصوص دانشگاه استانبول را دارید، قبل از مهاجرت آشنایی کافی به ‌زبان ترکی استانبولی پیدا کنید.

اورژانس  و خدمات پزشکی

به ‌صورت کلی  دو مجموعه‌ی سلامت و پزشکی در دانشگاه استانبول وجود دارند که واقع در یکی از خیابان‌های اصلی دانشکده هستند. علاوه بر این، یک مرکز اورژانس نیز در حال فعالیت در این دانشگاه است. در برخی از دانشکده‌ها هم تعدادی پرستار و پزشک در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. همچنین به‌ یاد داشته باشید چند داروخانه به ‌تعداد محدود نیز در فضای دانشگاه استانبول وجود دارد.

در ادامه‌ی مطلب سعی می‌کنیم به ‌صورت مختصر به ‌دانشکده‌ها و رشته‌های تحصیلی موجود در دانشگاه استانبول اشاره کنیم:

دانشکده‌ی علوم پزشکی

دانشکده‌ی علوم پزشکی

 دانشکده پزشکی

 دانشکده دندانپزشکی

 دانشکده داروسازی

 دانشکده دامپزشکی

 دانشکده فنی و مهندسی

 دانشکده اقتصاد

 دانشکده علوم سیاسی

 دانشکده مدیریت بازرگانی

 دانشکده مدیریت کسب و کار

 دانشکده حقوق

 دانشکده روزنامه نگاری

 دانشکده ادبیات و علوم اجتماعی

 دانشکده علوم

 دانشکده ارتباطات

 دانشکده شیلات

 دانشکده الهیات

 دانشکده آموزش و پرورش حسنعلی

 همچنین این دانشگاه دارای چندین موسسه‌ی آموزشی است. از جمله‌ی این موسسه‌ها می‌توان به ‌لیست پایین اشاره کرد:

 موسسه حسابداری

 انیستیتو اصول و اصلاحات

  انیستیتو قلب و عروق

 انیستیتو بهداشت کودکان

 انیستیتو پزشکی تجربی

 انستیتو اعصاب آنکولوژی

  انستیتو علوم

  انیستیتو علوم اجتماعی

 انیستیتو مطالعات ترکی

جوایز و افتخارات

کادر علمی دانشگاه استانبول

کادر علمی دانشگاه استانبول

 این دانشگاه در طول عمر فعالیت فرهنگی و آموزشی خود موفق به ‌اخذ دو جایزه‌ی نوبل توسط اورهان پاموک در رشته‌ی ادبیات، و پروفسور عزیز سانچار در رشته‌ی شیمی شده است. همان‌طور که قبلا نیز اشاره شد، در سال ۲۰۱۰ دانشکده‌ی استانبول رتبه‌ی بین ۴۰۱ تا ۵۰۰  را در میان فهرست بهترین دانشگاه‌های جهان کسب کرد. همچنین این دانشگاه توانست عنوان دومین دانشگاه برتر کل کشور ترکیه را از آن خود کند. نکته‌ی مهم دربار‌ه‌ی دانشگاه استانبول این است که مدارک صادر شده از طرف دانشگاه استانبول مورد تایید سازمان و وزارت علوم ایران هستند و از نظر ارزشیابی تحصیلی در رتبه‌ی الف وزارت علوم کشور خودمان قرار دارند.

داوطلبان علاقه‌مند به حضور در این دانشگاه باید بدانند که برای ورود به این دانشگاه نیاز است که آزمون یوس را با موفقیت و حداقل با نمره‌ی ۴۰ پشت سر بگذارند تا بتوانند وارد این دانشگاه شوند.

 اگر به دنبال ادامه‌ی تحصیل در یکی از دانشگاه‌های ترکیه هستید و شرایط لازم برای ورود به این دانشگاه را دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم در مورد انتخاب این دانشگاه تردید نکنید. چرا که با ورود به این دانشگاه وارد دنیای جدید و یک شهر بسیار زیبا می‌شوید که از جمله جاذبه‌های توریستی معروف جهان است. تجربه‌ی تحصیل در شهر استانبول ترکیه و دانشگاه استانبول می‌تواند یکی از بی‌نظیرترین و فراموش نشدنی‌ترین خاطرات تحصیل یک دانشجوی بین المللی باشد.

منبع: bachelorsporta

55 پاسخ به “دانشگاه استانبول: اطلاعاتی کامل از شرایط اخذ پذیرش و معرفی کامل دانشگاه”

  1. […] کوچ استانبول، دانشکده حقوق بیلکنت، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه خصوصی استانبول، دانشگاه آنکارا و چند دانشکده‌ی معتبر […]

  2. نگار حسینی مقدم گفت:

    عالی

  3. علی گفت:

    مطالب خوبی بود .
    در ضمن عکسی که به عنوان رستوران دانشگاه استانبول ارائه کردید در واقع رستوران نیست ، عکس مربوط به کتابخانه ای در استانبوله که مطمئن نیستم ماله دانشگاه باشه ولی در اطراف دانشگاه هست .

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      خیلی از شما ممنون هستیم که به سایت ما سر می‌زنید و البته با دقت سایت را بررسی می‌کنید. ممنون که به ما اطلاع دادید. خیلی ممنونیم
      در اولین فرصت عکس را بازنگری می‌کنیم.
      سپاس

  4. ARAM گفت:

    تو دانشکده فنی مهندسی چه رشته هایی دارن ؟
    اصلا تو ترکیه کدوم دانشگاها رشته مهندسی نساجی دارن؟
    ممنون میشم پاسخ بدین

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      دانشگاه استانبول دانشکده نساجی دارد.
      در صورتی که بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد این دانشگاه کسب کنید، بهترین راه مراجعه به سایت دانشگاه است ولی در اینجا من لینک ویکی پدیا را برای شما تقدیم می‌کنم.

      دانشگاه استانبول

  5. Parnia گفت:

    سلام خسته نباشید . یعنی تو همین دانشگاه استانبول باید زبان ترکی بلد باشیم؟ اگه انگلیسی بلد باشیم چی؟ اون وقت تو کدوم دانشگاه استانبول در رشته پزشکی میتونیم تحصیل کنیم؟

  6. علی گفت:

    در این دانشگاه شاخه های نقشه برداری هم هست مثلا.GIS.RS.فتوگرامتری.هیدروگرافی. ژئودزی یا اگه نیست دانشگاه دیگه ای معرفی کنید ممنون میشم از راهنمایتون

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      برای اطلاعات دقیق دانشگاه‌ها باید به خود سایت دانشگاه مراجعه کنید. در صورت تمایل هم می‌توانید به همکاران ما ایمیل بزنید تا همکاران انجام دهند.

  7. حدیثه گفت:

    سلام. ممنون از مطالب تان.
    ببخشید میخواستم بپرسم این دانشگاه رشته روانشناسی بالینی یا رشته علوم اسلامی داره؟ شرایط آزمون چطور و چه وقت هست؟که بتوانم برای ثبت نام اقدام کنیم.
    ممنون از اطلاعات مفیدتون.

  8. حدیثه گفت:

    از چه سایتی اقدام به ثبت نام داشته باشم.لطفا تمام مراحل را بفرمایید که دچار مشکل نشوییم.شنیدم بهمن ماه آغاز ثبت نام هسش اما نمیدونم از کجا اقدام کنم.هر مشاوره ای یک چیز دیگر میگوید آخرش نتیجه ای نمیگیرم

  9. دیده بان گفت:

    سلام من برای دخترم میخوام تو رشته پزشکی پذیرش بگیرم از دانشگاه استانبول چطوری باید مراحل رو انجام بدم دخترم سال دهم دبیرستان هست ممنون میشم کمک کنید چون باید برنامه ریزی کنن

  10. علیرضا اردبیلی گفت:

    شهریه دانشگاه چقدر هستش؟؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      هزینه و شهریه رشته به رشته متفاوت است، پیشنهاد می‌کنیم تا به سایت دانشگاه سر بزنید و از هزینه‌های به روز هر رشته اطلاع پیدا کنید.

  11. مطیع الله گفت:

    سلام مطیع الله هستم میخواهم به رشته پزشکی پذیرش بگیرم از دانشگاه استانبول باید چه مراحل را طی کنم

  12. من امسال دوتزدهم تجربی هستم وسال ۱۴۰۰دیپلم میگیرم برای پذیرش داروسازی دانشگاه استانبول درچه آزمونی شرکت کنم گفت:

    برای پذیرش ترم پاییز ۲۰۲۱یا زمستان۲۰۲۲چه زمانی آزمون بایدداد؟

  13. محمدرضا ناظری گفت:

    امسال سال دوازدهم تجربی هستم وسال ۱۴۰۰دیپلم میگیرم برای پذیرش داروسازی دانشگاه استانبول برای ترم پاییز ۲۰۲۱درچه آزمونی بایدشرکت کنم وزمانش رو هم بفرمایید ممنونم میشم

  14. P.N.P گفت:

    سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بدونم آیا رشته ی شیمی هم در این کشور تدریس میشود یا خیر؟

  15. امیر ملک پور گفت:

    سلام توی دانشگاه استانبول رشته روانشناسی وجود دارد؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      برای چه مقطعی می‌خواهید؟
      دوست عزیز پیشنهاد می‌کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت دانشگاه سر بزنید تا اطلاعات به روز و مطمئنی را کسب کنید.

  16. مبینا گفت:

    سلام. من دهم هستم رشته ریاضی و می خوام بدونم دانشگاه استانبول برای بعد دیپلم رشته عمران رو داره برای تحصیل رایگان؟؟؟

  17. hadis گفت:

    سلام خسته نباشید در این دانشگاه ارشد زیرشاخه های حسابداری مثله بانکداری بین المللی هم تدریس میشه؟!

  18. Mehdi گفت:

    سلام ببخشید این دانشگاه خوبی هست من این دانشگاه رو خیلی وقته برای تحصیل انتخاب کردم اگه میشه بگید که برای ورود این دانشگاه ورود امتحان Yod چقدر پول لازمه و این که مدرک زبان ترکی استانبولی برای تحصیل لازم هست ممنون جواب بدید

  19. 'goli گفت:

    ایا با داشتن معدل بالا بدون شرکت در ازمون هم میتوان از دانشگاه استامبول یا حاجت تپه پذیرش گرفت

  20. Majd گفت:

    فرق دانشکده هاش با موسساتش چیه ؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      کل موسسات اموزش عالی را بابد براساس معیار جهانی و اعتبار از دیدگاه وزارت علوم سنجید. دانشگاههای ترکیه هم به دو صورت خصوصی و دولتی هستند که پذیرش و هزینه با هم متفاوتند.

  21. Sana گفت:

    من میخام برای پزشکی در آزمون یوس شرکت کنم آیا باید برای قبولی در دانشگاه استانبول حتما مدرک زبان انگلیسی یا ترکی داشته باشیم

    من کاملا به زبان ترکی مسلطم اما مدرک ندارم

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      داشتن نمره خوب در آزمون یوس و معدل بالا بسیار مهم است. در صورتی که مدرک تومر هم داشته باشید شانس شما افزایش پیدا خواهد کرد.

  22. معصومه آقایی گفت:

    ببخشید من می تونم در ادبیات زبان انگلیسی در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنم ؟

  23. Fatemeh گفت:

    سلام
    من سال بعد لیسانسم میگیرم رشته ام علوم تربیتی میخواستم بدونم شرایط گرفتن بورسیه دراستانبول چطوره چه پیش زمینه هایی نیازه اینکه آیا میتونم بورسیه رشته عکاسی یا بازیگری برای مقطع کارشناسی ارشد تو استامبول بورس بگیرم وپذیرش این رشته هارو دارن پیش نیاز بورس گرفتن این رشته هاچیه ؟؟؟؟؟تاحدودی هم زبان ترکی بلدم

  24. فریما گفت:

    درسته که دانشگاه استانبول خیلی سخت گیره و پذیرش توش سخته؟برای مقطع ارشد رشته روانشناسی پذیرشش چجوریه؟کلا رزومه خاصی میخواد؟؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      هر موردی سختی‌های مخصوص به خود را دارد که باید تلاش کنید. داشتن معدل خوب، نمره زبان مناسب و مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

  25. امیر گفت:

    سلام در مقالتون نوشته بودید باید معدل بالایی داشته باشیم .مظورتون از معدل بالا چیست.دوما شرایط سنی دارد

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      برای چه مقطعی منظور شما است؟
      در حالت کلی معدل بالای ۱۷ مد نظر است که البته اگر بیشتر هم باشد شانس شما افزایش پیدا خواهد کرد.

  26. درسا گفت:

    سلام وقتتون بخیر ببخشید رشته مدیریت و ارتباطاتت این دانشگاه شامل چ‌زیر شاخه هایی میشه و نمرخ قبولی برای این دانشکده ها چنده؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      در این دانشگاه رشته‌هایی مانند ارتباطات رادیویی و … موجود است و شما باید مشخص کنید که برای چه چه مقطعی می‌خواهید.
      برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت خود دانشگاه مراجعه کنید.
      دانشگاه استانبول

  27. نازی گفت:

    سلام ممنون از مطالب خوبتون . با معدل ۱۵ میشه برای کارشناسی معماری اقدام کرد ؟

  28. حانیه نیکویی گفت:

    ممنون بخاطر مطلب مفیدتون.
    دانشگاه استانبول رشته یا دانشکده ای مرتبط با گرافیک،طراحی، تولید محتوا، صفحات وب و امثالها داره؟

  29. Maneli گفت:

    سلام وقت بخیر
    دانشگاه استانبول رشته حسابداری رو هم پوشش میده یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید