مهم‌ترین نکات درباره بورسیه ترکیه، طبق سایت بورسیه ترکیه

بورسیه‌های تحصیلی ترکیه توسط دولت این کشور برای آن دسته از دانشجویان بین‌المللی از کشورهای مختلف جهان، که شایستگی و شرایط لازم برای کمک هزینه‌ی تحصیلی را دارند، اعطاء می‌شوند. دانشجویانی که قصد دارند تحصیلات خود را در مقاطع لیسانس، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه‌های ترکیه دنبال کنند، می‌توانند از بورسیه‌های تحصیلی بهره‌مند شوند. برای ارسال درخواست اخذ بورسیه باید به وب سایت بورسیه ترکیه به آدرس  www.turkiyeburslari.gov.tr مراجعه نمایید. داوطلبان می‌توانند دوره‌های تحصیلی خود را از تمام دانشگاه‌های ترکیه، اعم از دانشگاه‌های دولتی یا خصوصی انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل و جامع صفر تا ۱۰۰ بورسیه تحصیلی ترکیه

تحصیل در ترکیه

 

بورسیه‌های تحصیلی اعطاء شده توسط دولت ترکیه برای کاندیداهای شایسته، علاوه بر تامین هزینه‌ی شهریه‌ی کامل دانشگاه، شامل کمک هزینه‌ی ماهیانه، کمک هزینه‌ی اقامت و تهیه‌ی مسکن دانشجویی، بیمه‌ی درمانی و خدمات پزشکی دانشجویی و کمک هزینه‌ی سفر می‌شود. داوطلبان اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی باید یک سال قبل از شروع برنامه‌ی دانشگاهی، در دوره‌های یادگیری زبان ترکی شرکت کنند. برای ارسال درخواست اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی ابتدا باید به سایت بورسیه ترکیه مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایید. در مرحله‌ی دوم داوطلبان به صورت حضوری یا اینترنتی در آزمون مصاحبه شرکت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: معرفی برترین دانشگاه‌های ترکیه برای افرادی که به دنبال تحصیل رایگان در ترکیه هستند

مبلغ هزینه‌های بورسیه تحصیلی طبق سایت بورسیه ترکیه

فاند تحصیلی ترکیه

هزینه‌های کمک تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی

کمک هزینه‌های ماهانه برای افراد ذینفع در مقطع تحصیلی کارشناسی : ۷۰۰ لیره ترک برای مقطع تحصیلی کارشناسی، ۹۵۰ لیره ترک برای مقطع کارشناسی ارشد و ۱۴۰۰ لیره ترک برای مقطع دکترا است.

کمک هزینه‌های تحصیلی برای دانشجویان ممتار: ۴۴۰ لیره ترک برای مقطع تحصیلی کارشناسی، ۵۹۰ لیره ترک برای مقطع کارشناسی ارشد و ۸۸۰ لیره ترک برای مقطع دکترا است.

کمک هزینه‌ی مدرسه‌ی تابستانی: ۵۰۰ لیره ترک در ماه

کمک هزینه‌ی تحقیق و پژوهش: ۳۰۰۰ لیره ترک

کمک هزینه‌ی کاتب (برنامه‌ی آموزش زبان ترکی برای پست‌های رسمی و دانشگاهیان): ۱۵۰۰ لیره ترک در ماه

شرایط اخذ شایستگی برای بهره‌مندی از کمک هزینه‌ی تحصیلی

– کاندیداهایی که قبلاً فارغ التحصیل شده‌اند یا در سال تحصیلی جاری در حال فارغ التحصیل شدن از مدارس و مؤسساتی هستند که از نظر سیستم آموزش ترکیه معتبر تلقی می‌شوند، می‌توانند از بورس‌های تحصیلی ترکیه استفاده کنند.

محدودیت سنی برای درخواست اخذ کمک هزینه در مقاطع تحصیلی مختلف، طبق اعلام وب سایت بورسیه ترکیه به شرح زیر است:

  • مقطع تحصیلی کارشناسی : کسانی که زودتر از تاریخ ۱۹۹۷.۱.۱به دنیا آمده‌اند.
  • مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد : کسانی که زودتر از ۱۹۸۸.۱.۱ به دنیا آمده‌اند.
  • مقطع تحصیلی دکترا : کسانی که زودتر از ۱۹۸۳.۱.۱ به دنیا آمده‌اند.
  • مقطع تحصیلی پست دکترا : کسانی که زودتر از ۱۹۷۳.۱.۱ به دنیا آمده‌اند.

بورسیه تحصیلی ترکیه

حداقل نمره‌ی مورد قبول برای موفقیت در اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی

حداقل معدل ۱۴ از ۲۰ و ۷۰ از ۱۰۰ برای مقطع تحصیلی کارشناسی

حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ و ۷۵ از ۱۰۰ برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد

حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ و ۷۵ از ۱۰۰ برای مقطع تحصیلی دکترا

 

مدارک لازم جهت ارسال درخواست بورسیه تحصیلی

تمامی مدارک تحصیلی مربوط به مقطع تحصیلی دیپلم تا مدارک آخرین مقطع تحصیلی داوطلب

ریزنمرات مربوط به مقطع تحصیلی دیپلم تا آخرین مقطع تحصیلی (در صورتی که داوطلب در حال تحصیل، یا دانشجوی ترم آخر است، باید ریزنمرات مربوط به آخرین ترم تحصیلی را ارائه نماید)

مدرک شناسایی معتبر عکس دار مانند کارت شناسایی ملی یا گذرنامه

برگه قبولی در کنکور (در صورت وجود)

مدرک و نمره‌ی قبولی در امتحانات بین المللی مانند آزمون‌های زبان انگلیسی آیلتس و تافل و … (در صورت وجود)

حداقل دو توصیه نامه از طرف اساتید (برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا)

عکس ۴ × ۶ اسکن شده

رزومه

بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل در ترکیه: معرفی شهرهای دانشجویی و دانشگاه‌های برتر ترکیه

نحوه ارسال مدارک در سایت بورسیه ترکیه

مدارک ذکر شده در اقدام اولیه نیاز به ترجمه شدن ندارند و اصل مدارک اسکن شده و ارسال می‌گردد. اما هنگام ارسال درخواست پذیرش تحصیلی تمامی مدارک باید به صورت رسمی ترجمه شده و مورد تایید وزارت علوم باشند. باید توجه داشته باشید که داشتن مدرک آیلتس یا تافل یا آزمون‌های بین المللی دیگر اجباری نیست. اما داشتن این مدارک و کسب نمره‌ی بالا در این آزمون‌ها یک امتیاز بسیار خوب محسوب می‌شود. همچنین اگر در آزمون کنکور رتبه‌ی خوبی کسب کرده‌اید، باید برگه آزمون کنکور را موقع ثبت نام ارائه دهید. داشتن رتبه‌ی خوب در کنکور  یک امتیاز محسوب می‌شود و شما را یک قدم به موفقیت در اخذ کمک هزینه تحصیلی نزدیک می‌کند.

نداشتن مشکلات جسمی حاد، شرط لازم برای اخذ کمک هزینه تحصیلی

باید به این نکته توجه کنید که متقاضیان نباید دچار مشکلات حاد جسمی باشند. چون در صورتی که متقاضیان نوعی مشکل جسمی داشته باشند که مانع پیگیری مطالعات و برنامه تحصیلی‌شان شود نمی‌تواند اقدام کنند.

مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد بوسیه تحصیلی ترکیه مد نظر داشته باشید.

– انتظار می‌رود افرادی که موفق به اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی می‌شوند، به منظور ادامه‌ی دریافت کمک هزینه‌ی خود، در پایان هر سال تحصیلی امتیازات تحصیلی خاصی (CGPA) کسب کنند.

– دانشجویان در حال تحصیل در ترکیه مجاز به درخواست کمک هزینه‌ی تحصیلی نیستند. آنها فقط می‌توانند پس از اتمام دوره‌ی تحصیلی کنونی، برای اخذ بورسیه در در مقطع تحصیلی بالاتر اقدام کنند.

– دانشجویان در حال تحصیل فقط در شرایط خاص می‌توانند کمک هزینه‌ی تحصیلی “Başarı” (موفقیت) که به عنوان پاداش به آنها اعطاء می‌شود را، کسب کنند.

– درخواست‌های اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی تنها از طریق وب سایت بورسیه‌ ترکیه که به عنوان وب سایت رسمی بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه شناخته می‌شود، یعنی سایت  www.turkiyeburslari.gov.tr مورد بررسی قرار می‌گیرند.

– درخواست‌های اخذ کمک هزینه‌ی تحصیلی ارسالی از طریق پست، پیک، یا تحویل حضوری پذیرفته نمی‌شوند و داوطلبان می‌بایست درخواست خود را به صورت اینترنتی در سایت بورسیه ترکیه که در بالا به آن اشاره کرده‌ایم به ثبت برسانند.

– بورسیه‌های علمی دوم توسط دانشگاه‌های ترکیه به دانشجویان ممتاز و ساعی اعطاء می‌شوند و تقریباً تمام دانشگاه‌های ترکیه با اعطاء کمک هزینه‌ی تحصیلی به دانشجویان نخبه، دانشجویان بین المللی با استعداد بیشتری را به تحصیل در دانشکده‌های خود جذب می‌کنند. این بدان معنا است که رقابت سختی بین دانشجویان برای دریافت این نوع بورسیه‌ها در میان خواهد بود. اگر شما جزء دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه هستید و قصد بهره‌مندی از کمک هزینه‌های تحصیلی مخصوص دانشجویان ممتاز را دارید، باید سخت تلاش کنید. چرا که بیشتر دانشگاه‌های ترکیه دارای کیفیت آموزشی و سطح علمی بالایی هستند و سالانه دانشجویان بین المللی بسیاری از نقاط مختلف جهان با هدف ادامه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور به ترکیه مهاجرت می‌کنند.

ارتباط مستقیم کسب نمره زبان بالا و رزومه قوی با اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه

موفقیت در اخذ بورسیه‌ی تحصیلی می‌تواند کمک بسیاری به دانشجویان خارجی بکند. با توجه به این که بورسیه‌های تحصیلی ترکیه بیمه، خوابگاه، شهریه‌ی دانشگاه، و کمک هزینه‌های ماهیانه‌ زندگی دانشجویی را تحت پوشش قرار می‌دهند، بهره‌مندی از این بورس‌ها می‌تواند بسیار مفید و ارزشمند باشد. بنابراین قبل از ارسال درخواست کمک هزینه‌ی تحصیلی به سایت بورسیه ترکیه سعی کنید نمرات خوبی را در آزمون‌ها کسب کنید و یک رزومه‌ی تحصیلی قوی داشته باشید.

آیا تجربه استفاده از سایت بورسیه ترکیه را از ایران داشتید؟ هنگام استفاده از این سایت چه مشکلاتی اعم از انتقال پول، ارسال مدارک و سایر موارد مواجه بودید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: studyinturkey

45 پاسخ به “مهم‌ترین نکات درباره بورسیه ترکیه، طبق سایت بورسیه ترکیه”

  1. Aylar گفت:

    گفتین کسی که دانشجو ترکیه باشه شامل بورسیه نمیشه مگر در مقطع بالاتر.منظورتون اینه اگه مثلا کارشناسی میخونه برا کارشناسی ارشد میتونه درخواست بده یا مثلا همون کارشناسی ترم های بعدترش

    • امیر ولی‌پور گفت:

      برای ارشد معمولاً به عننوان حل تمرین قبول می‌کنند. برای افرادی که ترم آخر لیسانس هستند، شانس پذیرش آنها کمتر است.

  2. Rounia گفت:

    سلام خسته نباشین من میخواستم شرایط بورسیه شدن رو بدونم و هیچ اطلاعی در این باره ندارم

  3. Rounia گفت:

    سلام من خسته نباشین من میخواستم شرایط بورسیه شدن در ترکیه رو بدونم و در این باره هیچ اطلاعی ندارم

  4. amir گفت:

    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم از طریق این سایت میشه برای بورسیه دوره دبیرستان اقدام کرد ؟؟؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      بلی همکاران با کمال میل آماده هستند تا شما را در پروسه دریافت بورسیه تحصیلی راهنمایی کنند. در صورتی که تمایل داشته باشید در این زمینه اطلاعات بیشتری را کسب کنید، کافی است تا درخواست خودتان را به همراه رزومه تحصیلی‌تان را به صورت ایمیل ارسال کنید. همکاران ما در اسرع وقت شما را راهنمایی خواهند کرد.

  5. saharr گفت:

    سلام
    ببخشید برای ثبت نام بورسیه داشتن پاسپورت الزامی است؟

  6. mahsa گفت:

    سلام وقت بخیر. من دانش اموز سال یازدهم تجربی هستم معدلام تا الان بالای۱۹ بودن چیز زیادی راجب بورسیه ترکیه نمی دونم میشه راجب رزومه بیشتر توصیح بدین شامل چیا میشه؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      شما برای ادامه تحصیل در ترکیه به معدل، نمره زبان و کسب نمره قبولی در آزمون ست ترکیه دارید.

  7. حجت الله گفت:

    من میخواستم به بورسیه ترکیه ثبت نام برای لیسانس از طریق پاسپورت سن من ۲۲ است
    امکان قبولی وجود دارد یاخیر؟ ؟

  8. فاطمه گفت:

    سلام آیا سایت بورسیه ترکیه سایتی معتبر است؟امکان سوءاستفاده از مدارک ما وجود دارد؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      بلی معتبر است و مشکلی بابت ثبت‌نام وجود ندارد و می‌توانید با خیال راحت اقدام به ثبت‌نام کنید.

  9. zahra گفت:

    آیا ددلاین وجود داره برای این بورسیه؟

  10. fatemeh گفت:

    سلام من سال دوازدهم هستم برای گرفتن بورسیه برای دانشگاه ترکیه حتما باید مدرک زبان داشته باشم؟ میتونم زبان ترکی یاد بگیرم و نیاز به مدرک زبان نباشه؟ و برای رشته تربیت معلم چه دانشگاه ایی در ترکیه خوبه؟
    ممنون میشم به سوالم جواب دهید🙏

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      شما باید زبان، معدل و حد نصاب آزمون ست که برای هر دانشگاه متفاوت است را کسب کنید تا بتوانید تحصیل رایگان در ترکیه را کسب کنید.

  11. fatemeh گفت:

    سلام من سال دوازدهم هستم برای گرفتن بورسیه برای دانشگاه ترکیه حتما باید مدرک زبان داشته باشم؟ میتونم زبان ترکی یاد بگیرم و نیاز به مدرک زبان نباشه؟ و برای رشته تربیت معلم چه دانشگاه ایی در ترکیه خوبه؟
    ممنون میشم به سوالم جواب دهید🙏

  12. ماریا گفت:

    سلام و وقت بخیر
    برای ورود به دانشگاههای ترکیه حتماً باید مدرک زبان انگلیسی داشت یا مدرک زبان ترکی کافی می باشد؟
    و اینکه دریافت بورسیه ۱۰۰% با وجود داشتن رزومه تحصیلی قوی امکان پذیر است؟

  13. ماریا گفت:

    دانشگاه هایی در ترکیه وجود دارند که شهریه آنها همانند دانشگاه های روزانه ایران رایگان باشد؟ و اینکه برای رشته دندانپزشکی کدام دانشگاه ها شهریه کمتر و کیفیت خوبی دارند؟

  14. سپیده گفت:

    ببخشید من ۱۷ سالمه رشتم انسانیه بد چجوری باید برای بورسیه ثبت نام کنم معدلمم ۱۹/۲۰هستش

  15. ندا گفت:

    میشه در مورد رزومه هایی که گفتین بیشتر راهنمایی کنید
    چه رزومه ای لازمه
    من دوازدهم تو یازدهم و دهم کلا معدلم بالای ۱۸بود ولی به دلیل کرونا نوبت اولو یکم خراب کردم امکان بورسیه برای من هست یا نه و اینکه برای تهیه رزومه چه کارهایی باید کرد ؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      برای لیسانس در ترکیه علاوه بر معدل و آزمون ورودی، مدرک زبان هم می‌تواند برای شما کمک کند.

  16. ندا گفت:

    ببخشید میشه در مورد رزومه بیشتر توضیح بدین ؟
    برای رزومه های لازم چه کاری باید انجام بدیم

  17. ندا گفت:

    من دوازدهم هستم و معدلم تو دو سال اول کلا بالای ۱۸ بوده ولی نوبت اول دوازدهم به علت درگیری با کرونا یکم خراب شده امیدی به بورسیه شدنم هست ؟
    ولی رزومه ای ندارم

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      نسبت به هر دانشگاه متفاوت است ولی اگر در حالت کلی معدل شما بالای ۱۷ باشد و بتوانید در آزمون ست یا یوس نمره مورد نظر دانشگاه را کسب کنید، احتمال پذیرش برای شما وجود دارد.
      در صورتی که تمایل داشته باشید تا همکاران ما هم رزومه شما را بهتر و دقیق‌تر بررسی کنند و هم اینکه شما را راهنمایی کنند، می‌توانید از طریق ایمیل یا شماره واتس‌آپ با همکاران ما در تماس باشید.

  18. ندا گفت:

    معدل دوازدهم باید بالای ۱۸باشه یا معدل کل ؟
    اگه هیچ رزومه ای نداشته باشیم چی😑

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      معدل دیپلم مهم است.
      شما باید معدل خوبی داشته باشید و البته نمره مد نظر را در آزمون ورودی کسب کنید.

  19. احمد شکیب گفت:

    سلام من یازدهم مه و در افغانستان زندگی میکنم ایا کدام برنامه بورسیه برای دوره لیسه وجود دارد؟
    تشکر

  20. مهناز گفت:

    برای اقدام برای کارشناسی ارشد، به جز مدرک زبان، حتما باید در ازمون دیگه ای مثل GRE یا … شرکت کنم؟ فقط با مدرک زبان نمیشه؟

    • امیر ولی‌پور گفت:

      دوست عزیز
      بستگی به رشته و دانشگاه مد نظر شما دارد. برای برخی از رشته‌ها مانند مدیریت اکثر دانشگاه‌ها درخواست می‌کنند. پیشنهاد می‌شود برای دریافت جواب بهتر به سایت خود دانشگاه سر بزنید.

  21. ندا گفت:

    سلام من دکتری تخصصی روانشناسی دارم میخواستم بدونم برای پسا دکتری در ترکیه چه شرایطی هست؟

  22. زینب گفت:

    سلام ببخشید من میخاستم بورسیه بگیرم ولی سنم ۳۳هست برای مقطع ارشد و دانشگاهی که رایگان باشه ممنون میشم در این مورد راهنماییم کنید.

  23. مجله مهاجرت گفت:

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟

دیدگاهتان را بنویسید