آزمون GRE چیست و شامل چه بخشهایی است؟
آزمون GRE که مخفف عبارت Graduate Record Examination است، مرحلهی مهمی برای ورود به مدارس عالی، دانشگاهها، یا آموزشگاههای فنی معتبر است. سوالات مطرح شده در آزمون GRE به صورت چند گزینهای هستند و داوطلبان باید پاسخ صحیح را از میان گزینههای پیشنهادی انتخاب نموده و در پاسخ نامه وارد کنند. این آزمون یک امتحان جامع استاندارد است که داوطلبان برای اخذ پذیرش در برنامههای تحصیلی یا کاری، باید نمرهی قبولی در آن را کسب کنند. برای اخذ پذیرش در بیشتر دانشگاههای عالی، داوطلبان باید در آزمون GRE شرکت کرده و موفق به کسب نمرهی قبولی شوند. برخی از دانشگاهها مدرک آزمونهای تافل و آیلتس را نیز قبول میکنند.
آزمون GRE
آزمون GRE توسط موسسه ارزشیابی جهانی ETS اداره و سازمان دهی میشود. این آزمون میزان آمادگی و کیفیت علمی داوطلبان شرکت کننده در امتحان را برای ورود به حیطهی کاری یا آموزشی ارزیابی میکند. موسسه یا شرکتی که برای اخذ پذیرش در آن اقدام کردهاید، نمرهی کسب شده در آزمون GRE، رزومهی تحصیلی، و تجربیات کاری شما را در نظر میگیرد و پس از بررسی و ارزیابی مدارک شما اقدام به تصمیم گیری در مورد قبولی یا رد درخواست پذیرش شما میکند. کسب نمرهی عالی در آزمون GRE یک امتیاز عالی محسوب میشود و در امکان قبولی پذیرش شما از موسسات عالی و دانشگاههای برتر، نقش بسیار مهمی دارد. داوطلبانی که قصد اخذ پذیرش دانشگاههای آمریکایی و دانشگاههایی که دارای اعتبار جهانی هستند را دارند، برای ادامهی تحصیل در مقطعهای کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر، باید مدرک قبولی خود در این آزمون را به دانشگاه مربوطه ارائه دهند.
این آزمون به دو صورت برگزار میگردد. داوطلبان میتوانند در آزمون کاغذی (Paper base) یا آزمون کامپیوتری (Computer base) شرکت کنند. آزمون کامپیوتری سالیانه به دفعات در ایران برگزار میشود و داوطلبان میتوانند برای شرکت در این آزمون به صورت اینترنتی از طریق سایت ETS اقدام نمایند. داوطلبان شرکت کننده در آزمون میتوانند، نمرهی کسب شده در آزمون را به چهار دانشگاه به صورت رایگان ارسال نمایند.
بخشهای آزمون GRE
این آزمون به دو نوع GRE Subject و آزمون GRE General تقسیم میشود. سوالات مطرح شده در آزمون GRE Subject از دروس تخصصی رشتههای خاص مانند شیمی، ریاضی، فیزیک، روان شناسی، زیست شناسی، ادبیات انگلیسی انتخاب میشوند. داوطلبان با توجه به رشتهی تحصیلی خود در این آزمون شرکت میکنند و به سوالات مربوط به رشتهی تخصصی خود پاسخ میدهند. قبل از ثبت نام در این آزمون باید شرایط اخذ پذیرش در دانشگاه مورد نظرتان را بررسی نمایید و در صورتی که قبولی در این آزمون جزء شرایط اخذ پذیرش دانشگاه است، اقدام به شرکت در آزمون نمایید.
آزمون GRE General
این آزمون به صورت کامپیوتری برگزار میشود. داوطلبان میتوانند به راحتی در این آزمون که هر هفته در شهرهای مختلف ایران برگزار میشود، شرکت نمایند. داوطلبان میتوانند با در نظر گرفتن مدت زمان مورد نیاز برای آمادگی شرکت در آزمون، اقدام به ثبت نام در تاریخ مناسب بکنند. آزمون GRE General دارای سه بخش اصلی است که هر کدام مهارتها و تواناییهای علمی داوطلبان شرکت کننده در آزمون را مورد ارزیابی قرار میدهد:
- بخش ریاضی
- بخش واژگان و درک مطلب
- بخش نوشتاری
بخش ریاضی (Quant)
میتوان گفت بخش ریاضی این آزمون ساده است و داوطلبان میتوانند به راحتی به سوالات این قسمت پاسخ دهند. معمولاً درصد بالایی از داوطلبان شرکت کننده در آزمون نمرهی قبولی در این قسمت را کسب میکنند. نکتهی مهم در مورد بخش ریاضی آزمون داشتن دقت و سرعت عمل در حل مسائل ریاضی است. نمرهی کامل بخش ریاضی ۱۷۰ است و کسب نمره بین۱۳۰ الی ۱۷۰ امتیاز خوبی محسوب میشود. این بخش از آزمون شامل ۲۰ سوال است که داوطلبان در مدت ۳۵ دقیقه باید به آن پاسخ دهند. ۷ الی ۸ سوال مطرح شده در بخش ریاضی مربوط به تجزیه و تحلیل کمی هستند. ۱۲ الی ۱۳ سوال نیز در مورد حل مسائل ریاضی مطرح میشود.
این بخش مهارت و توانایی داوطلبان شرکت کننده را در تجزیه و تحلیل و حل مسائل ریاضی مورد ارزیابی قرار میدهد. سوالات مطرح شده در این بخش از آزمون در مورد هندسه، تجزیه و تحلیل آمار، جبر و احتمال و حسابان هستند. بیشتر این موضوعات در دورهی دبیرستان تدریس میشوند. سوالات مربوط به مثلثات و ریاضیات پیشرفته و تخصصی در این آزمون مورد ارزیابی قرار نمیگیرند.
سوالات مربوط به تجزیه و تحلیل کمی در مورد مقایسه دو کمیت و پیدا کردن رابطه بین آن دو هستند. برای موفقیت در پاسخگویی به این نوع سوالات بهتر است قبل از شرکت در آزمون اصلی، چند نمونه از سوالات را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید سرعت عمل کافی برای پاسخگویی سریع به این نوع سوالها را داشته باشید.
سوالات مربوط به حل مسائل ریاضی سوالات استاندارد و چند گزینهای هستند. بیشتر سوالات دارای ۵ گزینهی پیشنهادی هستند که داوطلب باید گزینهی صحیح را انتخاب کرده و وارد پاسخنامه بکند. برخی از سوالات ممکن است بیشتر از یک پاسخ صحیح داشته باشند که در این صورت صورت مسئله از شما خواهد خواست که پاسخهای صحیح را از میان گزینههای پیشنهادی انتخاب نمایید. برای موفقیت در این قسمت باید با مفاهیم ریاضی و روشهای حل مسائل ریاضی آشنایی کافی داشته باشید. در بخش ریاضی تقریباً ۳ سوال مطرح میشود که دارای جدول یا شکل هستند. در این قسمت داوطلبان باید با توجه به دادههای جدول مسائل را تجزیه و تحلیل کنند.
بخش واژهگان (Verbal)
بخش واژهگان شامل ۲۰ سوال است که داوطلبان باید در مدت ۶۰ دقیقه به آنها پاسخ دهند. بخش واژهگان دارای دو قسمت ۱۰ سوالی است و برای پاسخگویی به هر قسمت ۳۰ دقیقه در نظر گرفته میشود. سوالات مربوط به تکمیل یک متن با استفاده از واژهگان پیشنهاد شده باید تکمیل شوند. ۴ سوال در مورد معادل سازی جملات مطرح میشوند. ۱۰ سوال دیگر توانایی درک مطلب داوطلبان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
بخش واژهگان مهارت داوطلبان را در درک و تحلیل اطلاعات داده شده در متن و رابطهی جملهها با یکدیگر و میزان درک لغت و مفاهیم را مورد سنجش قرار میدهد. سوالات بخش واژهگان به صورتهای مختلفی مطرح میشوند. در ادامهی مطلب شما را با نوع سوالات مطرح شده در بخش واژهگان آشنا خواهیم کرد.
بخش تکمیل متن (TC)
این قسمت شامل یک متن با جاهای خالی است. در این بخش از شما خواسته میشود که جاهای خالی متن را با عبارت مناسب پر کنید. در بخش واژهگان تقریباً بین ۱ یا ۳ سوال به این صورت مطرح میشوند و برای پاسخگویی به هر سوال باید بین ۱ الی ۱.۵ دقیقه در نظر بگیرید. برای موفقیت در پاسخگویی به سوالات این بخش باید دایرهی لغات انگلیسی خود را گسترش دهید. همچنین باید مهارت کافی در درک معانی کلمات و عبارات داشته باشید.
بخش معادل سازی جملات (SE)
این بخش از شما میخواهد که جاهای خالی را با انتخاب ۲ جملهی هم معنی پر کنید. تقریباً ۴ سوال به این صورت مطرح میشوند و برای پاسخگویی به هر یک از این سوالات تقریباً ۱ دقیقه زمان خواهید داشت. برای پاسخگویی به سوالات این بخش نیز باید دارای مهارت کافی در درک مفاهیم جملات و کلمات و تحلیل معانی عبارات را داشته باشید.
بخش درک مطلب (RC)
سوالات مطرح شده در این قسمت مربوط به اطلاعات داده شده در یک متن هستند. این متن میتواند شامل یک یا چند پاراگراف باشد که موضوع مشخصی را بسط میدهند. برای پاسخگویی به سوالات درک مطلب باید توانایی درک کلی و مفهومی و ایدههای اصلی متن ارائه شده را داشته باشید. علاوه بر این، برخی از سوالات در مورد جزئیات متن نیز مطرح میشوند. برای موفقیت در این بخش باید با روشها و مهارتهای خواندن متن آشنایی کافی داشته باشید.
قسمت درک مطلب شامل ۱۰ سوال است و تقریباً ۵ متن در این بخش ارائه میشوند. زمان در نظر گرفته شده برای خواندن هر متن بین ۱ الی ۳ دقیقه است. برای پاسخگویی به هر سوال نیز تقریباً یک ۱ دقیقه کافی است.
قسمت نوشتاری (Analytical Writing)
این قسمت شامل دو بخش است که داوطلب باید در مدت زمان ۱۰ دقیقه به آنها پاسخ دهد. برای پاسخگویی به هر سوال ۳۰ دقیقه در نظر گرفته میشود. یکی از موضوعات مربوط به “تحلیل یک موضوع” و دیگری “تحلیل یک مبحث” است. در این قسمت مهارت داوطلب در نظم دهی به ایدهها و نحوهی بیان آنها به صورت کتبی مورد ارزیابی قرار میگیرد. داوطلبان باید توانایی اظهار نظر در مورد موضوعات سخت و پیچیده را داشته باشند و به صورت صحیح و قابل فهم نظرات خود را به صورت نوشتاری بیان کنند.
مدت زمان برگزاری آزمون GRE تقریباً ۴ ساعت طول می کشد. این مدت شامل زمان پاسخگویی به سوالات و همچنین مدت زمان کوتاهی برای استراحت است. برای شرکت در آزمون باید به موقع در جلسهی امتحان حضور پیدا کنید و آمادگی کافی برای پاسخگویی به سوالات داشته باشید. پیشنهاد میشود که ۳۰ دقیقه قبل از شروع امتحان در محل آن برگزاری آزمون حضور داشته باشید.
مراکز برگزاری آزمون در ایران
در حال حاضر آزمون جی آر ای در ایران در ۹ مرکز سازمان سنجش، موسسه فرهنگی علامه سخن، موسسه آموزشی معرفت، موسسه آموزشی امیربهادر، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شمال در آمل، دانشگاه شیراز و مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان برگزار میشود.
آیا تا به حال تجربه آزمون GRE را داشتهاید؟ آزمون خود را در چه سنتری برگزار کردید؟ چه منابعی را برای آزمون مطالعه کردید؟ آیا برای آمادگی در آزمون GRE به کلاس یا موسسهای رفتهاید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: kaptest
دیدگاهتان را بنویسید