تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در چیست و کدام برای من مناسب است؟
آشنایی با تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک به داوطلبان شرکت در این آزمون کمک میکند که انتخاب درستی در مورد گزینش آزمون جنرال یا آکادمیک به عمل بیاورند. بسیاری از داوطلبان اطلاعات کافی در مورد تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک ندارند و این باعث سردرگمی و تردید در انتخاب آزمون مناسب برای ثبتنام و شرکت میشود. در این مورد باید گفت که آزمون آیلتس دارای ۲ نوع است و داوطلبان با توجه به شرایط و اهداف خود در آزمون آیلتس جنرال یا آزمون آیلتس آکادمیک ثبت نام به عمل میآورند و در آزمون آیلتس شرکت میکنند. بنابراین لازم است که داوطلبان بدانند که کدام آزمون برای آنها مناسب است و زمینه را برای نزدیک شدن به اهدافشان فراهم میکند. باید اضافه کرد که داوطلبان با اهداف و شرایط مختلف اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون آیلتس میکنند. به عنوان مثال داوطلبان ممکن است با اهدافی مانند ادامه تحصیل، اشتغال به کار، یا اخذ اقامت در این آزمون شرکت نمایند. همچنین باید گفت که آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک در ساختار و نوع سوالات مطرح شده با یکدیگر تفاوتهایی دارند. بنابراین داوطلبانی که در هر یک از آزمونهای آیلتس جنرال و آکادمیک شرکت میکنند، باید آشنایی کافی با نوع سوالات و نحوه پاسخگویی به آنها را داشته باشند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این نوشته به بررسی تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک خواهیم پرداخت.
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک از لحاظ محتوایی و ساختاری
آزمون آیلتس یکی از شناخته شدهترین و معتبرترین آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی است. داشتن مدرک آیلتس با امتیاز بالا یکی از شرایط لازم برای اخذ پذیرش از بیشتر دانشگاههای برتر بینالمللی و موسسات آموزشی عالی محسوب میشود. همچنین برای افرادی که قصد مهاجرت دارند داشتن مدرک آیلتس یک شرط و امتیاز بسیار عالی است. به طور کلی میتوان گفت که مسلط بودن به زبان انگلیسی میتواند در بسیاری از مواقع به نفع هر کسی باشد. در صورتی که قصد اخذ پذیرش ویزای کاری و ادامه زندگی در یک کشور انگلیسی زبان را دارید، باید به شما بگوییم که داشتن مدرک آیلتس میتواند کمک زیادی به پیدا کردن یک شغل مناسب و داشتن درآمد بالا در یک کشور خارجی بکند. در ادامه به بررسی تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک میپردازیم.
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک از از لحاظ کاربرد
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در این است که آزمون آیلتس آکادمیک سطح زبان انگلیسی داوطلب و میزان مهارتهای او را برای ورود به یک محیط آکادمیک و علمی مورد سنجش ارزیابی قرار میدهد. این آزمون بازتابی از میزان مهارتهای زبان انگلیسی و علمی شرکت کننده است و امتیاز کسب شده در این آزمون میزان آمادگی وی را برای ورود به مقطع تحصیلی جدید یا شروع دورهی آموزشی در یک موسسه آکادمیک مانند دانشگاه را نشان میدهد. شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک برای کسانی که اهدافی مانند اشتغال به ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر در دانشگاههای بینالمللی، اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی در دانشگاههای انگلیسی زبان، یا اشتغال به کار در یک کشور انگلیسی زبان و در یک موسسهی حرفهای و تخصصی را دنبال میکنند پیشنهاد میشود.
آزمون آیلتس جنرال میزان تسلط شرکت کنندگان را در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی به صورت عملی و در زندگی روزمره مورد سنجش ارزیابی قرار میدهد. شرکت در این آزمون برای کسانی که قصد ورود به بازار کار و محیطهای اجتماعی را دارند پیشنهاد میگردد. شرکت در آزمون آیلتس جنرال برای کسانی که اهدافی مانند اشتغال به تحصیل در مقاطع تحصیلی قبل از دانشگاه، اشتغال به کار یا شرکت در دورههای آموزشی فنی و حرفهای در کشورهای انگلیسی زبان، مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان، یا اشتغال به یک کاری در کشور خود که نیاز به تسلط به زبان انگلیسی دارد را دنبال میکنند، توصیه میشود.
مهمترین نکاتی در مورد ثبت نام آزمون آیلتس به همراه معرفی مراکز آزمون آیلتس
باید بدانید که تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک به مطالب ذکر شده در بالا محدود نمیشود و آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک از لحاظ ساختاری نیز با یکدیگر تفاوتهایی دارند. هر چند که به صورت کلی این آزمون اهداف نسبتاً مشترکی را دنبال میکند و شباهتهای بسیاری بین ۲ آزمون وجود دارد، داوطلبان شرکت در هر کدام از آزمونها باید باشد با تفاوتهای آنها آشنایی کافی داشته باشند تا بتوانند شانس موفقیت خود را در آزمونی که در آن شرکت میکنند، بالا ببرند.
آزمون آیلتس دارای ۴ بخش اصلی است که مهارتهای چهارگانه زبان انگلیسی، یعنی مهارت گفتاری، مهارت شنیداری، مهارت خوانش و درک مطلب، و همچنین مهارت نوشتاری داوطلبان را مورد سنجش و ارزیابی قرارمیدهند. برخی از بخشهای آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در این قسمت شما را با تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک از لحاظ ساختاری در بخشهای مختلف هر کدام از آنها آشنا میکنیم.
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش آزمون گفتاری
آزمون گفتاری یا بخش مصاحبه با هدف مورد سنجش قرار دادن توانایی ایجاد ارتباط کلامی داوطلب برگزار می گردد. باید بدانید که بخش مصاحبه یا بخش گفتاری در آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک یکسان است. در این بخش از آزمون از شرکت کننده سوالاتی پرسیده میشود و از او خواسته میشود که در مورد یک موضوع مشخص صحبت کند. موضوعات مطرح شده در بخش گفتاری یا مصاحبه آزمون آیلتس بیشتر موضوعات عمومی و شناخته شده هستند که افراد جامعه آگاهی کافی در مورد آنها را دارند. این بخش از آزمون حضوری معمولا ۱۱ الی ۱۴ دقیقه به طول میانجامد. این قسمت از آزمون به صورت حضوری برگزار میگردد.
در بخش آزمون اسپیکینگ آیلتس قبل از پاسخ به سوالات با دقت گوش فرا دهید تا بدانید که سوال دقیقاً از شما چه میخواهد و باید در مورد چه موضوعی صحبت کنید. اگر سوال را متوجه نشدید، میتوانید از مجری برگزار کنندهی آزمون بخواهید که سؤال را برای شما تکرار کند. در حین صحبت کردن مطمئن و آرام باشید و تمام تلاش خود را بکنید تا به درستی در مورد موضوع خواسته شده صحبت کنید.
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش آزمون خوانش و درک مطلب
آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک در بخش خوانش و درک مطلب تفاوتهایی با هم دارند. بخش آزمون خوانش و درک مطلب جنرال یا آیلتس عمومی ۶۰ دقیقه طول میکشد. این بخش از آزمون آیلتس جنرال دارای ۳ بخش است و داوطلبان باید در طول ۶۰ دقیقه به سوالات مطرح شده در این قسمت پاسخ دهند. قسمت اول آزمون ریدینگ و درک مطلب شامل ۲ یا ۳ متن کوتاه است. همچنین ممکن است که این بخش از چندین متن کوتاه تشکیل شده باشد. بخش دوم آزمون Reading آیلتس و درک مطلب آیلتس جنرال دارای ۲ متن است. در نهایت در بخش ۳ آزمون خوانش و درک مطلب آیلتس جنرال، یک متن طولانی داده میشود. معمولاً بیشتر متنهای آزمون آیلتس جنرال آگهیهای مطبوعاتی هستند. همچنین ممکن است متنهایی از کتابهای راهنما، اسناد رسمی، روزنامهها و جراید و دیگر کتابها انتخاب شوند.
زمان اختصاص داده شده برای پاسخ به سوالات بخش خوانش و درک مطلب آزمون آیلتس آکادمیک نیز ۶۰ دقیقه است. با این تفاوت که آزمون آکادمیک دارای ۳ متن طولانی است. این متون از کتابها، مجلات، و روزنامهها اقتباس شدهاند. داوطلبان باید بدانند که مفاهیم مورد بررسی قرار گرفته در این متون برای مخاطبان غیرمتخصص انتخاب شدهاند و داوطلبان در صورت داشتن توانایی کافی در خوانش و درک مطلب، مشکل عمدهای در فهم مسائل و موضوعات مطرح شده در متون نخواهند داشت.
در این بخش اگر فکر میکنید که پاسخ سوالی را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم که وقت زیادی را صرف سؤالاتی نکنید که نمیتوانید برای آنها پاسخی بیابید. در این شرایط بهتر است به سؤال بعدی بروید. در نهایت در صورت داشتن وقت میتوانید دوباره به آن سوال برگردید و برای یافتن پاسخ صحیح بیشتر روی آن فکر کنید. قبل از خواندن هر متن، تمام سوالات را به دقت بخوانید و زیر کلمات کلیدی روی سوال خط بکشید. هنگام خواندن متن به تیترها ،اعداد و ارقام و کلمات و عباراتی که با حروف کج یا پررنگ نوشته شدهاند دقت کنید و زیر آنها خط بکشید.
تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش نوشتاری
زمان اختصاص داده شده برای پاسخگویی به تکمیل کردن بخش نوشتاری در هر دو آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک ۶۰ دقیقه است. با این حال تفاوتهایی در نوع نوشتههای خواسته شده از شرکت کنندگان در این آزمون وجود دارد. داوطلبانی که در آزمون آیلتس جنرال یا عمومی شرکت می کنند، باید یک نامه حدود ۱۵۰ کلمه و یک مقاله کوتاه حدود ۲۵۰ کلمه را به نگارش در بیاورند. موضوعات مطرح شده در بخش Writing آزمون آیلتس معمولاً رسمی نیستند. برخلاف آزمون جنرال، از داوطلبانی که در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت میکنند انتظارمی رود که توانایی نگارش به سبک رسمی را داشته باشند. بنابراین موضوعات مطرح شده در بخش نوشتاری آزمون آیلتس آکادمیک معمولاً کمی رسمیتر خواهد بود. بخش اول آزمون نوشتاری آیلتس آکادمیک دارای جدول، نمودار یا گرافهایی است که داوطلبان باید به تجزیه و تحلیل و توصیف آنها در ۱۵۰ کلمه بپردازند. در بخش دوم این آزمون نیز داوطلبان باید یک مقاله کوتاه ۲۵۰ کلمه ای را به نگارش در بیاورند.
در بخش نوشتاری آزمون دقت کنید که از عبارات انگلیسی گفتاری استفاده نکنید. بهتر است ابتدا موضوع دوم را بنویسید، چرا که نمرهی بیشتری دارد و به بهبود نمرهی کل شما کمک میکند. بخش نوشتار را با خط خوش و خوانا تکمیل کنید و اطمینان حاصل نمایید که دست نوشتهی شما خوانا، مرتب، و تمیز باشد.
تفاوت آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش شنیداری
زمان در نظر گرفته شده برای پاسخگویی به سوالات مربوط به بخش شنیداری در آزمون آیلتس جنرال و همچنین آزمون آیلتس آکادمیک ۳۰ دقیقه است. تعداد و ساختار سوالات در بخش شنیداری آزمونهای جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک مشابه یکدیگر هستند. بخش شنیداری آزمون آیلتس دارای ۴ قسمت است که در هر کدام از آنها ۱۰ سوال طراحی شدهاند که داوطلبان پس از گوش دادن به صدای ضبط شده باید به سوالات مربوط به آن پاسخ دهند. معمولاً ۲ بخش اول دارای موضوعات و مفاهیم اجتماعی و روزمره هستند. در بخش سوم نیز معمولاً به موضوعات مربوط در زمینه آموزشی میپردازند.
در بخش شنیداری قبل از گوش دادن به صدای ضبط شده ابتدا سوالات را بخوانید تا در ذهن داشته باشید که چه اطلاعاتی از شما خواسته شده است. مطمئن شوید که بخش هماهنگ با قسمتی که قرار است پخش شود را رودرروی خود دارید. به دفعاتی که قرار است صدای ضبط شده پخش گردد دقت کنید. هنگام خواندن روی سوالات، زیر کلمات کلیدی خط بکشید. در مرحلهی بعد، قبل از پاسخ دادن به سوالات با دقت گوش به صدای پخش شده فرا دهید. مطمئن و آرام باشید و تمام تلاش خود را بکنید تا با تمرکز به سوالات پاسخ دهید و دقیقا اطلاعاتی را که سوال از شما میخواهد به عنوان پاسخ وارد کنید.
اطمینان حاصل کنید که میتوانید تاریخها را به صورت صحیح بنویسید. اگر در شنیدن فایلهای صوتی مشکلی دارید، دست خود را بالا ببرید و از ناظر جلسه درخواست کمک کنید. تلفظهای انگلیسی و آمریکایی کلمات را تمرین کنید. زیرا برخی از اعداد و کلمات متفاوت تلفظ میشوند و در جلسهی امتحان ممکن است باعث سردرگمی شما شوند.
به طور کلی در مورد تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک باید گفت که محتوای برخی از بخشها و همچنین اهداف شرکت در آزمون آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک با یکدیگر متفاوت هستند. مقالات و موضوعات مطرح شده در آزمون آیلتس آکادمیک در بخشهای خواندن و درک مطلب و بخش نوشتاری، برای افرادی که ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دنبال می کنند طراحی شده است. در حالی که بخش خوانش و درک مطلب و نوشتاری آزمون آیلتس جنرال دارای محتوای مناسبتری برای افرادی است که با هدف اخذ ویزای کار یا دنبال کردن اهداف کاری و مهاجرتی نسبت به شرکت در آزمون اقدام میکنند. متقاضیان ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی یا در مقطع کارشناسی ارشد یا بالاتر در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت میکنند. در حالی که داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس جنرال بیشتر افرادی هستند که برای دریافت ویزای کارگری یا ادامه کسب و کار در یک کشور انگلیسی زبان اقدام میکنند. دانشگاهها و موسسات آموزشی معمولاً فقط مدرک مربوط به آزمون آیلتس آکادمیک را میپذیرند. در حالی که آژانسهای مهاجرتی برای داوطلبان و متقاضیان آزمون آیلتس جنرال عمومی را برگزار مینمایند. با این حال نباید تصور کرد که آزمون آیلتس جنرال همیشه برای اهداف غیر دانشگاهی و غیر آکادمیک برگزار میشود. برخی از شرکتها و موسسات خصوصی نیز برای ارزیابی متقاضیان شغلی خود، داشتن مدرک آزمون آیلتس آکادمیک را به آزمون جنرال ترجیح میدهند. وبسایت آیلتس شامل یک پایگاه داده است که در آن نوع آزمون و نمرات آزمون که توسط زیاد تعداد زیادی از سازمانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مورد تایید قرار میگیرند، قابل مشاهده هستند. به عنوان مثال در این وبسایت سعی شده است که دانشگاههای مختلف یا شرکتها و موسسات بین المللی مدرک کدام آزمون را قبول میکنند و حداقل امتیاز لازم و مورد قبول برای آنها چه نمرهای است.
امتیاز دهی در آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک
آمار و دادههای آیلتس نشان میدهد که تقریباً ۸۰ درصد از داوطلبان در آزمون آیلتس آکادمیک و ۲۰ درصد از آنها در آزمون جنرال شرکت میکنند. میانگین نمره کل برای داوطلبان شرکت کننده در آزمون آیلتس آکادمیک ۵.۹ و برای داوطلبان شرکت کننده در آزمون آیلتس جنرال ۶.۲ است. با توجه به دادهها و آمارها میتوان گفت که بخش Reading و درک مطلب سادهترین قسمت آزمون آیلتس آکادمیک است. چراکه میانگین نمره کسب شده توسط داوطلبان در این قسمت بالاتر از ۶.۰ است. در آزمون آیلتس جنرال کمترین میانگین نمرات مربوط به بخش نوشتاری با نمره حدود ۵.۹۵ است. بالاترین میانگین نمرات نیز در بخش آزمون آیلتس جنرال مربوط به بخش خوانش و درک مطلب بامیانگین نمره ۶.۳۵ است. از نظر توزیع جغرافیایی نیز میانگین نمرات داوطلبان شرکت کننده در آزمون آکادمیک از آلمان (با میانگین نمره کل ۷.۳) و یونان (با میانگین نمره کل ۶.۹) بالاترین رتبه را به خود اختصاص داده است. در حالی که داوطلبان شرکت کننده در کشورهای عمان و قطر با کسب کمترین میانگین نمره کل (با میانگین نمره کل ۵.۲) شناخته میشوند.
مراحل گرفتن مدرک آیلتس: ۱۱ گام اساسی برای کسب نمره عالی در آزمون آیلتس
مقایسه نمرهدهی بخش خواندن و درک مطلب آیلتس آکادمیک و جنرال
جدول تطابق و نمره دهی آزمون آیلتس نشان میدهد که آزمون دهندگان آیلتس جنرال باید به تعداد بیشتری از سوالات بخش خوانش و درک مطلب به درستی پاسخ دهند تا نمره باند بالایی را در مقایسه با شرکت کنندگان در آزمون کسب کنند. این امر به این دلیل است که بخش خواندن و درک مطلب در آزمون آیلتس آکادمیک از نظر واژگان و سبک از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. در آزمون آیلتس آکادمیک داوطلب با پاسخ دادن به سوالات و کسب نمرات ۵، ۶، ۷ و ۸ به ترتیب ۱۵، ۲۳، ۳۰، و ۳۵ امتیاز از ۴۰ را کسب میکند. دادن پاسخ صحیح به همین تعداد از سوالات در بخش خواندن و درک مطلب آیلتس منجر به کسب یک نمره پایینتر میشود. به عبارتی میتوان گفت که داوطلبان با دادن ۱۵ پاسخ صحیح نمره باند ۴، ۲۳ پاسخ صحیح نمره باند ۵، ۳۰ پاسخ صحیح نمره باند ۶ و ۳۴ پاسخ صحیح نمره باند ۷ را کسب میکنند. سیستم امتیاز دهی در بخش شنیداری آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال مشابه یکدیگر است. داوطلبان با دادن ۱۶ پاسخ صحیح نمره باند ۵، ۲۳ پاسخ صحیح نمره باند ۶، ۳۰ پاسخ صحیح نمره باند ۷ و ۳۵ پاسخ صحیح نمره باند ۸ را کسب مینمایند. باید به این نکته اشاره کرد که این سیستم امتیازدهی در بخش گفتاری یا بخش مصاحبه متفاوت است و امتیاز داوطلبان با توجه به نظر و رای افراد مصاحبه کننده گزارش میشود.
نمره آیلتس از چند تا چند است؟
امتیاز دهی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال از ۰ تا ۹ است و برای قبولی در آزمونها نمرهی خاصی در نظر گرفته نشده است. در واقع هر دانشگاه و موسسهای شرایط و استانداردهای خود را دارد و به منظور اخذ پذیرش در مقاطع و رشتههای هر دانشگاه یا قبولی در موسسههای مختلف، باید از شرایط و حداقل نمره قبولی آنها آگاهی داشته باشید. اما به طور کلی میتوان گفت که نمرهی ۵ نمرهی متوسطی به شمار میآید. نمرههای ۶ به بالا نمرههای خوب محسوب میشوند. برای ورود به بیشتر دانشگاههای برتر نیز کسب حداقل نمرهی ۷ در آزمون آیلتس آکادمیک لازم است.
نحوه استعلام نمره آیلتس
سیستم استعلام نمرهی آیلتس در اختیار دانشگاهها و موسساتی است که نام آنها در فهرست سازمانهای مجاز به دسترسی به استعلام نمرهی آیلتس باشد. قابل استعلام نبودن مدارک آیلتس به دلیل ایمنی سیستم ارزیابی و سنجش است و به همین دلیل تنها موسساتی قادر به استعلام نمرهی آیلتس هستند که مورد تایید باشند. داوطلبان میتوانند با وارد کردن اطلاعات خود در وبسایت مرکزی که در آن اقدام به شرکت در آزمون نمودهاند نمره و مدرک آیلتس خود را مشاهده کنند.
آزمون آیلتس و چهارچوب مشترک اروپا
همانطور که میدانید علاوه بر آزمون آیلتس آزمونهای دیگری نیز وجود دارند که دارای اعتبار بینالمللی هستند و مهارتها و تواناییهای شرکت کنندگان را مورد ارزیابی و سنجش قرار میدهند. به همین دلیل چهارچوب مشترکی به عنوان سنجش و معادل سازی امتیازهای کسب شده توسط شرکت کنندگان در آزمونهای معتبر زبان تعیین شده است. برای مثال یکی دیگر از معتبرترین آزمونهای بین المللی زبان، آزمون CEFR است. این سیستم ارزیابی، مهارت و سطح داوطلبان را به ۶ دسته تقسیم میکند که عبارت هستند از سطح C1 و C2 ( داوطلبان کاملاً مسلط) سطح B1 و B2 ( داوطلبان سطح پیشرفته ) و A1 و A2 ( داوطلبان سطح پایه و مبتدی).
معادل سازی نمره آیلتس با سیستم CEFR
داوطلبان شرکت کننده در آزمون آیلتس در صورت کسب نمره یا نمره کل ۸.۵ در سطح داوطلبان C2 قرار میگیرند؛ داوطلبانی که در آزمون آیلتس امتیاز ۶.۵ الی ۸.۰ را کسب میکنند در سطح C1قرارمیگیرند؛ داوطلبانی که در آزمون آیلتس امتیاز ۴.۰ الی ۵.۵ را کسب میکنند در سطح B1 قرارمیگیرند و داوطلبانی که در آزمون آیلتس امتیاز کمتر از ۴.۰ را کسب میکنند در سطح A قرارمیگیرند. باید اضافه کرد که آزمون آیلتس تفاوتی بین سطح A1 و A2 قائل نیست.
تفاوت نمرهدهی بین تافل و آیلتس
تفاوتهای بسیاری در مورد هر یک از آزمونها وجود دارد. همانطور که قبلاً هم توضیح دادیم آیلتس کاغذی است و شما با یک نفر در بخش speaking صحبت میکنید ولی تافل براساس کامپیوتر است و شما با میکروفون صحبت خواهید کرد.
تافل یا آیلتس کدام آزمون برای من مناسب است؟
هیچگونه سیستم یا جدول دقیقی برای تبدیل نمره تافل به آیلتس وجود ندارد، علت آن هم این است که سازمانهای متفاوتی هر یک از آنها را ارائه میدهد. سازمان ETS که موسسه برگزار کننده تافل است، سیستمی را ارائه داده است که به کمک آن میتوان نمره تقریبی تافل یا آیلتس را تخمین بزنید. این تخمینها براساس مشاهده نمره بیش از ۱۰۰۰ داوطلب به دست آمده است. این آمار کاملاً دقیق نیستند ولی میتوان تا حدی به آنها اکتفا کرد.
Tofel | Ielts |
۱۱۸ – ۱۲۰ | ۹ |
۱۱۵ – ۱۱۷ | ۸.۵ |
۱۱۰ – ۱۱۴ | ۸ |
۱۰۲ – ۱۰۹ | ۷.۵ |
۹۴ – ۱۰۱ | ۷ |
۷۹- ۹۳ | ۶.۵ |
۶۰ – ۷۸ | ۶ |
۴۶ – ۵۹ | ۵.۵ |
۳۵ – ۴۵ | ۵ |
۳۲ – ۳۴ | ۴.۵ |
۰ – ۳۱ | ۰ – ۴ |
نمرهدهی تافل و آیلتس
نمره تافل بین ۰ تا ۱۲۰ است ولی نمره آیلتس بین ۰ تا ۹ است. اکثر یا تمام دانشگاههای دنیا هم تافل و هم آیلتس را قبول میکنند. البته برخی از دانشگاهها برای نمونه دانشگاههای آمریکا نمره تافل را ترجیح میدهند و در مقایسه آن نمره آیلتس بالاتری را تقاضا دارند، در مقابل برخی از دانشگاههای استرالیا و کانادا آیلتس را ترجیح میدهند و در مقابل نمره تافل بالاتری را تقاضا میکنند.
یک تفاوت دیگر در مورد آزمون تافل و آیلتس در نحوه نمرهدهی آن است، یعنی با توجه به اینکه تافل بین نمره ۰ تا ۱۲۰ است، نمره شما دقیق است و گرد نمیشود ولی چون نمره آیلتس بین ۰ تا ۹ است، نمره شما در صورتی که مضربی از نیم نمره نباشد، به سمت بالا گرد خواهد شد.
براساس کشور انتخابی و دانشگاه مقصدم کدام آزمون را انتخاب کنم؟
در صورتی که شما تمایل به مهاجرت کاری داشته باشید، مجبور هستید تا آیلتس جنرال اقدام کنید ولی در صورتی که شما تمایل دارید به صورت آکادمیک مهاجرت کنید، هم میتوانید تافل و هم آیلتس امتحان بدهید، در صورتی که نمیدانید کدام آزمون ( آیلتس آکادمیک و تافل ) برای شما مناسب است، میتوانید نمره درخواستی دانشگاه مقصد خودتان را بررسی کنید، این روش شاید به شما کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.
شباهتها و تفاوتهای آیلتس آکادمیک و جنرال
باید اشاره کرد که با وجود تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال شباهتهای بسیاری بین این دو آزمون وجود دارد. در واقع میتوان گفت که شباهتهای این دو آزمون بسیار بیشتر از تفاوتهای آنها است. به عنوان مثال زمان بندی پاسخ به سوالات و ساختار هر دو آزمون یکسان است. هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال دارای ۴ بخش گفتاری یا مصاحبه، بخش خوانش و درک مطلب، بخش نوشتاری و بخش شنیداری هستند. زمان تعیین شده برای پاسخ به سوالات هر دو آزمون ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه در نظر گرفته شده است. داوطلبانی که در آزمون آیلتس جنرال یا آزمون آیلتس آکادمیک شرکت میکنند باید در یک روز به تمامی بخشهای آزمون، به جز بخش گفتاری یا مصاحبه، پاسخ دهند. در واقع تمامی بخشهای این آزمون در یک روز برگزار میگردد، اما بخش گفتاری یا مصاحبه حداکثر ۷ روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار میشود. روش ثبت نام برای هر ۲ آزمون یکی است و داوطلبان میتوانند به صورت آنلاین یا با ارسال فرم به صورت نسخه چاپی نسبت به ثبت نام و شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال اقدام نمایند. باید اضافه کرد که بیشتر مراکزی که اقدام به برگزاری آزمون آیلتس میکنند، امکان شرکت در هر دو نوع این آزمون را برای داوطلبان فراهم مینمایند.
موفقیت در آزمون آیلتس
با وجود تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک ، به عنوان داوطلب شرکت در هر یک از این آزمونها باید آمادگی و تسلط کافی را داشته باشید. برای دستیابی به نمرهی بالا در آزمون آیلتس باید مطمئن شوید که به اندازهی کافی به زبان انگلیسی مسلط هستید. تسلط بر گرامر استاندارد انگلیسی، داشتن دایرهی گستردهی لغت و واژگان، تسلط در خوانش و درک مطلب متون، توانایی نوشتن با گرامر خوب و استفاده از واژگان غنی، توانایی گوش دادن و درک بالای شنیداری و صحبت کردن از مهارتهایی هستند که باید نسبت به تقویت آنها نمایید.
مدت زمان لازم برای تقویت سطح کلی مهارتهای زبان انگلیسی هر فرد، بسته به سطح شروع و شدت مطالعهی او متفاوت خواهد بود. سپس باید زمانی را برنامه ریزی کنید تا در طول آن تا با ساختار آزمون آیلتس آشنا شوید و به قالب امتحان عادت کنید.
لزوم توجه بر ۴ مهارت زبان به صورت همزمان
لازم است که برنامهریزی خود برای آماده سازی خود را هر چه سریعتر شروع کنید و پیشرفت خود را به طور مکرر دنبال نمایید. شما باید از هر فرصتی برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی، به صورت شفاهی و کتبی استفاده کنید. برای موفقیت در آزمون آیلتس باید به روشی منظم اقدام به آموزش گرامر استاندارد زبان انگلیسی نمایید و به طور همزمان چهار مهارت زبان انگلیسی یعنی گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن را تمرین کنید و از هیچ کدام از این مهارتها غافل نشوید. افرادی که در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت میکنند باید به این نکته توجه کنند که دانشگاهها انتظار دارند که شما در هر چهار مهارت دارای تسلط یکسانی باشید.
سعی کنید هر روز دایرهی واژگان خود را غنی کنید. چرا که یادگیری لغت یک شبه اتفاق نمیافتد. برای مثال حداقل هر روز ۱۰ کلمه و عبارت جدید یاد بگیرید. نمونه متون طولانی آزمون آیلتس را که دارای موضوعات مختلفی در زمینههای مدیریت، امور مالی، فرهنگ، تاریخ، علوم و غیره هستند، مطالعه کنید. برای تقویت مهارت شنیداری میتوانید به اخبار انگلیسی گوش دهید و فیلمهای مستند در موضوعات مختلف را به زبان انگلیسی تماشا کنید. صحبت کردن در مورد خودتان و دربارهی سرگرمیها، علاقهمندیها، زندگی روزمره، خانواده، شغل، رویاها و آرزوهایتان را تمرین کنید.
استفاده از استاد کاربلد برای تسهیل در پروسه یادگیری زبان
برای تقویت هرچه بیشتر و قرار گرفتن در محیط آموزشی آکادمیک میتوانید پس از اینکه پایه و اساس کاملی از دانش و مهارتهای زبان انگلیسی را کسب کردید، در یک دورهی آمادگی آیلتس شرکت کنید یا اینکه با یک مدرس حرفهای و باتجربه آیلتس کار کنید. اگر از داشتن آمادگی لازم برای شرکت در آزمون آیلتس مطمئن نیستید، توصیه میکنیم که در آزمون تعیین سطح شرکت کنید و از یک مربی حرفهای در مورد سطح و مراحل بعدی آموزش خود مشاوره و کمک بگیرید. میتوانید برای کسب اطمینان بیشتر در مورد آمادگی خود برای شرکت در آزمون، در پایان دورهی آمادگی آیلتس، چند هفته قبل از تاریخ برگزاری آزمون، با شرکت در آزمونهای آزمایشی آمادگی لازم جهت شرکت در آزمون واقعی را کسب کنید و آمادگی خود را بسنجید.
هدف از آزمون آیلتس چیست؟
هدف از شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس این است که اطمینان حاصل کنید که به زبان انگلیسی کاملاً مسلط هستید و میتوانید امتیاز مورد نظر خود را در آزمون واقعی کسب کنید. باید گفت که آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس فقط به معنای کسب نمرهی عالی در این آزمون نیست، بلکه مهمترین نکته پیشرفت شما و تقویت مهارتهای زبان انگلیسیتان است.
توصیههایی برای شب قبل و روز آزمون
سعی کنید شب قبل از امتحان خوب بخوابید و به اندازهی کافی استراحت کنید. چرا که خستگی تاثیر منفی بر توانایی شما در تمرکز و پاسخگویی به سوالات میگذارد. حتماً صبحانهی خوب و مقوی بخورید. لازم است که قبل از شروع آزمون غذای خوب بخورید. وقتی گرسنه نباشید قطعاً مغز شما بهتر عمل میکند و توانایی بیشتری برای پاسخگویی به سوالات مطرح شده خواهید داشت.
روز آزمون لباسهای مناسب و راحت بپوشید تا تمرکزتان به هم نخورد. این واقعیت را در نظر بگیرید که ممکن است اتاق آزمون سرد یا گرم باشد. بنابراین توصیه میکنیم که به صورت لایهای لباس بپوشید.
همراه خود نوشیدنی مقوی به جلسهی آزمون ببرید. شرکت کنندگان در آزمون آیلتس مجاز به داشتن یک بطری آب شفاف، مداد، پاک کن و گذرنامه به سالن امتحانات هستید. میتوانید یک بطری سودا یا نوشیدنی انرژی زا بنوشید تا آگاهی و قند خون خود را بالا نگه دارید. نوشابه حاوی کافئین قند است و باعث میشود هوشیاری و تمرکز بیشتری داشته باشید.
حتماً به املای درست کلمات و نکات نگارشی توجه کنید. نکات املایی و نگارشی در کل آزمون آیلتس بسیار مهم تلقی میشوند و اگر پاسخهای شما دارای کلماتی با املای نادرست باشد یا از اصول نگارشی صحیح پیروی نکنید، امتیاز خود را از دست میدهید.
برخی از سوالات دارایی محدودیت تعداد کلمه در پاسخ هستند، پس به محدودیتهای تعداد کلمه در پاسخها توجه کنید. به یاد داشته باشید که اگر پاسخ شما داری بیش از حد مجاز کلمات باشد، نمرهی خود را از دست میدهید. بنابراین قبل از پاسخگویی به سوالات، توضیحات آنها را با دقت بخوانید. برای مثال برخی سوالات دارای توضیحی با عنوان ” پاسخ بیشتر از سه کلمه نباشد” هستند. همچنین به تعداد کلمات تعیین شده در بخش نوشتاری توجه کنید. تعداد کلمات در هر بخش مشخص شده است.
آزمون آیلتس آزمونی معتبر در سراسر جهان
باید بدانید که امروزه بیش از ۱۰,۰۰۰ سازمان و موسسه بینالمللی مدرک آیلتس را به عنوان یک مدرک معتبر زبان انگلیسی به رسمیت میشناسند. مدرک زبان انگلیسی آیلتس در بیش از ۱۴۰ کشور دارای اعتبار است. بنابراین اگر شما دارای مدرک آیلتس باشید بسیاری از موسسات آموزشی، کارفرمایان، ارگانهای دولتی و دانشگاههای برتر مدرک زبان انگلیسی شما را خواهند پذیرفت. یکی از شروط لازم برای ورود به بازار کار یا اخذ پذیرش از دانشگاهها در کشورهای انگلیسی زبان و دانشگاههای بینالمللی که واحدهای آنها به زبان انگلیسی ارائه میشوند، داشتن تسلط به زبان انگلیسی و مدرک معتبر است. همچنین یکی از مدارک ضروری برای مهاجرت به کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا را دارید، داشتن مدرک آیلتس است. از جمله ارگانها و موسساتی که مدرک زبان آیلتس را به عنوان یک مدرک معتبر و قابل قبول میپذیرند عبارت هستند از دانشگاههای، مدارس عالی، کالجها، موسسات آموزشی و موسسات فنی و حرفهای بینالمللی، ارگانهای دولتی و سازمانهای مهاجرتی، موسسات صنعتی و حرفهای و کارفرمایان شرکتهای بینالمللی. بنابراین داشتن مدرک آیلتس میتواند درهای موفقیت بسیاری را به روی شما بگشاید.
آیا شما تا به حال تجربه آمادگی یا شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال را داشتهاید؟ با چه مشکلاتی مواجه بودید؟ از چه منابعی استفاده کردید؟ تجربه شما برای این آزمون چه بود؟ ممنون میشویم تجربه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید تا سایر علاقهمندان و خوانندگان سایت از آن بهرهمند شوند.
منبع: ielts
سلام.
من ایلتس ۷ اکادمیک دارم میتونم از این نمره زبان اکادمیک برای مهاجرت استفاده کنم؟
من شنیدم برای مهاجرت نمره ایلتس اکادمیک رو نمیپذیرن و باید حتما ازمون جنرال بدیم. راهی هست که نمره اکادمیک رو ارایه کنم برای مهاجرت؟
دوست عزیز
منظور از مهاجرت شما چیست؟ تحصیلی یا کاری
همانطور که از نام آیلتس آکادمیک مشخص است، آیلتس آکادمیک برای مهاجرت تحصیلی و آیلتس جنرال برای مهاجرت کاری به کار برده میشود. در مهاجرت کاری همه مشاغل از شما مدرک زبان درخواست نمیکنند.
سلام خسته نباشید
برای مهاجرت کاری به کانادا ایلتس جنرال نیاز هست؟ و اگر بستگی به شغل مورد دظر داره از کجا میتونیم بفهمیم برای چه مشاغلی نیاز هست و بلعکس.
سوال آخر از دولینگو هم میشه استفاده کرد؟
ممنون.
دوست عزیز
باید براساس شغلی که میخواهید اقدام کنید، نیازمندیها را بررسی کنیم. در مورد دولنیگو هم بستگی به نظر دانشگاه دارد و باید به سایت دانشگاه مورد نظرتان سر بزنید.
در صورت تمایل میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تلقن یا شماره واتسآپ با همکاران ما در ارتباط باشید.