راهنمای کار دانشجویی در خارج از کشور

از مهم‌ترین کارهای دانشجویی می‌توان به کار در رستوران یا بارها، راهنمایی یا کار تبلغاتی، خرده فروشی، مشاغل تخصصی دانشجویی، تدریس، کار دانشجویی آزاد نام برد.

بسیاری از ما زندگی دانشجویی را تجربه کرده‌ایم. زمانی که متوجه می‌شویم وام‌های دانشجویی و کمک هزینه‌های خانواده نمی‌تواند به ‌طور کامل هزینه‌های ما را پوشش دهد، تصمیم می‌گیریم که اقدام به ‌کارهایی مانند کار دانشجویی و کارهای پاره وقت کنیم. اما شاید شما ندانید که چه فرصت‌های شغلی یا کارهای پاره وقت زیادی را می‌توان در حوزه‌ی دانشجویی انجام داد. با توجه به‌ شرایط‌، مهارت‌ها و رشته‌ی تخصصی‌تان، شما می‌توانید انواع کاردانشجویی زیادی بر عهده بگیرد؛ که این امر می‌تواند در دستیابی شما به‌ تجربه‌ی حرفه‌ای آینده‌تان بسیار مفید واقع شود. باید دقت کنید که اگر شما دانشجوی بین المللی هستید قوانین محدودی برای ساعت‌هایی که در طول هفته و در هنگام تحصیل می‌توانید انجام دهید وجود دارد. برای دانستن میزان ساعت‌های مجاز کار دانشجویی، به‌ شما پیشنهاد می‌شود به ‌ویزای دانشجویی خود و قوانین کشور مربوطه مراجعه کنید. انواع کار دانشجویی پیشنهادی برای دانشجویان بین المللی در طول دوران تحصیل‌شان می‌تواند به ‌شرح زیر باشد:

کار کردن در ورودی‌های رستوران‌ها یا بارها

اگر به‌ خاطر داشتن روز شلوغ تحصیلی خود در کارتان دچار مشکل نخواهید شد، یا اینکه از دیر ‌برگشتن به‌ خانه واهمه ندارید و می‌توانید هم‌چنان لبخند بر لب داشته و با مشتریان برخورد کنید، به ‌شما پیشنهاد می‌کنیم تا در کارهایی مانند کار در بارهای شبانه و رستوران‌های گران‌قیمت برای تامین بخشی از هزینه‌های تحصیل خود استفاده کنید. شما می‌توانید شغل‌های نیمه وقت یا شبانگاهی را از طریق رستوران‌ها و کافه‌هایی که در بسیاری از شهرهای بزرگ و شلوغ وجود دارد پیگیری کنید. حتی با کار کردن در رستوران‌ها و کافه‌ها یا کار برای یکی از سازمان‌های بزرگ می‌توانید فرصت‌هایی را برای دیدار با افرادی که در حال معمولی نمی‌توانید آن‌ها را ببینید، برای خود فراهم کنید.

راهنمایی یا کار تبلیغاتی

این نوع مشاغل عموماً نیازمند این هستند که شما در خیابان‌های شلوغ از سوالاتی که غریبه‌ها و توریست‌ها از شما می‌پرسند استقبال کنید. شما حتی می‌توانید در یکی از مجلات دانشجویی مشغول به ‌کار شده و قسمت تبلیغاتی آن را طراحی کنید. ممکن است در اوایل کار این کار برای شما سخت باشد اما باید بدانید که این کار به ‌شما تجربه زیادی در زمینه‌ی کار دانشجویی اعطا خواهد کرد.

انواع خرده فروشی

بسیاری از فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارند که  بسیار شیک‌تر و مدرن‌تر از سوپرمارکت‌های معمولی عمل می‌کنند. شما می‌توانید خرده‌فروشی را در تمامی زمینه‌ها از جمله فروشگاه‌های لوازم آرایش، سوپرمارکت‌ها، کتاب‌فروشی‌ها یا حتی پمپ بنزین‌ها انجام دهید. بدین ترتیب شما می‌توانید از مزایای داشتن تعطیلات آخر هفته و داشتن دستمزد مناسب در هر زمان که لازم دارید برخوردار شوید.

نگهداری از حیوانات خانگی، افراد پیر یا کودکان

اگر شما یک دانشجوی مسئولیت‌پذیر هستید می‌توانید به ‌انواع شغل‌های مختلف دسترسی پیدا کنید. برای مثال شما می‌توانید کار مراقبت از گل و گیاه، حیوانات، کودکان یا افراد کهن‌سال یک خانه و خانواده را در حالی که اعضای اصلی آن در خانه  حضور ندارند، به‌ عهده بگیرید. علی رغم مسئولیت بالا، شاید این‌کار زحمت زیادی برای شما نداشته باشد. مخصوصاً اگر از صبر و حوصله و قدرت ارتباط بالایی برخوردار باشید. یکی از بهترین راه‌های داشتن شغل‌های این چنینی، توصیه‌نامه‌هایی است که از طرف افراد آشنای شما و افرادی که واجد شرایط هستند، داده می‌شود.

کار در محوطه‌ی دانشگاه

عموماً هر دانشگاهی کارهای بسیار زیادی برای انجام دادن دانشجویان خود دارد. این کارها می‌توانند شامل کارهای بسیار زیادی از جمله کار در کتاب‌خانه، کافه تریا یا آشپزخانه‌ی دانشگاه باشد. برای افرادی که به ‌طور خاص  در سطح تحصیلات تکمیلی مشغول به ‌ادامه‌ی تحصیل هستند، کارهایی مانند دستیار آموزش، دستیار تحقیق و تدریس هم وجود دارد.

مشاغل دانشجویی تخصصی

اگر به‌ دنبال کار دانشجویی با درآمد بالا و تخصص بیشتری هستید، می‌توانید کارهایی را که مربوط به ‌تحصیلات خودتان است انتخاب کنید؛ که هم بتوانید تجربه لازم در آن کسب کنید و هم تخصص لازم را برای آینده شغلی‌تان داشته باشید. بدین ترتیب شما هم می‌توانید با بالا بردن مهارت‌های خود از دستمزد بیشتری هم برخوردار باشید. در راستای همین مشاغل می‌توان به‌ کارآموزی اشاره کرد که یکی از راه‌های دیگر به‌ دست آوردن تجربه در زمینه‌ی مرتبط با تحصیلات‌تان می‌باشد. گذراندن دوره‌های کارآموزی علاوه بر داشتن درآمد، می‌تواند به ‌شما امکان اضافه کردن مهارت و همین‌طور پیشینه تحصیلی و کاری را بدهد.

تدریس

اگر از دانشجویان فعال با نمرات دانشگاهی خوب هستید، شما می‌توانید از توانایی تدریس خود به ‌دیگر دانشجویان بهره‌مند شوید. بسته به‌ علاقه مندی فردی و استعداد خودتان، در زمینه شغلی‌تان می‌توانید تدریس یک زبان خارجی، شاخه ای از یک هنر یا همین طور از دروس معمولی تحصیل خود را بر عهده بگیرید. شما می‌توانید با داشتن یک دستمزد معقول، احساس لذت از کمک به‌ دیگران را هم تجربه کنید. شما می‌توانید با استفاده از برخی روش‌های آنلاین و تبلیغات زبانی، کسب‌وکار خود را گسترش دهید و مشتریان بیشتری را داشته باشید.

کار دانشجویی در خارج

کار دانشجویی به صورت شغل آزاد

داشتن شغل آزاد یعنی اینکه شما کار خودتان را داشته باشید و خدمات خودتان را به ‌دیگران، سازمان‌ها یا دانشگاه ارائه دهید. مزایای داشتن یک شغل آزاد دانشجویی این است که شما می‌توانید زمان و میزان درآمد خود را با توجه به‌ سلیقه خود انتخاب کنید. در انتخاب یک شغل آزاد شما می‌توانید از تجربه هرگونه کاری مانند روزنامه‌نگاری، نوشتن، ترجمه، توسعه وب، طراحی وب و موسیقی سرگرمی استفاده کنید. بسیاری از وب‌سایت‌های تخصصی به‌ دنبال افراد متخصص در صنایع محتوا نویسی می‌گردند. اما به ‌یاد داشته باشید برای داشتن یک کار مناسب در زمینه وب سایت نویسی شما باید بتوانید نمونه‌های موفقی از کارتان را به‌ آن‌ها ارائه دهید. هم‌چنین شما می‌توانید با داشتن یک وب سایت یا یک وبلاگ شخصی هم به‌ ایجاد درآمد بپردازید. به‌ یاد داشته باشید در برخی از کشورها داشتن شغل آزاد مستلزم پرداخت مالیات می‌باشد؛ پس حتماً وب سایت دولتی کشور مربوطه را چک کنید تا از دستورالعمل‌های آن باخبر باشید. در آخر ما به ‌شما توصیه می‌کنیم از قوانین حاکم در دانشگاه‌ها و اماکن عمومی کشوری که در آن تحصیل می‌کنید با خبر باشید. قوانینی مانند اینکه چند ساعت اجازه‌ی کار در آن کشور را به ‌عنوان یک دانشجو دارید. هم‌چنین باید بدانید که آیا محدودیتی در مکان‌هایی که قرار است در آن‌ها کار کنید دارید یا خیر؟ شما هم‌چنان باید بتوانید بین کار و تحصیلات، زمان مناسبی را هم برای استراحت خود کنار بگذارید، چرا که زندگی در یک کشور دیگر می‌تواند به ‌مسئولیت‌های و دغدغه‌های فردی شما بیفزاید. به ‌یاد داشته باشید همه‌ی مکان‌های که شما قرار است در آن‌ها کار کنید، مکان‌های مناسب و یا امنی نیستند، به ‌همین خاطر قبل از ورود به‌ هر نوع کاری باید اطمینان حاصل کنید که در مکان مناسب، کار مناسب را پیدا کرده‌اید حتی با یک حقوق کمتر. به ‌شما توصیه می‌کنیم از نوآوری‌های کوچک مانند تبلیغات از طریق آگهی‌های دانشجویی، تابلو اعلانات یا به ‌صورت آنلاین و روزنامه‌های محلی و دانشگاهی استفاده کنید. هم‌چنین از شرایط کاری خود اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که کد مالیاتی صحیحی برای شما اختصاص پیدا کرده است یا نه.

4 پاسخ به “راهنمای کار دانشجویی در خارج از کشور”

  1. سحر گفت:

    سلام من پایه دهم هستم نمراتم بسیار خوب هست و تا بحال نمره زیر ۱۹.۷۵ نداشتم اما زبان انگلیسی من اصلا خوب نیست و هیچ علاقه ای برای تقویت اون ندارم میخواستم ببینم صرفا با داشتن رتبه ۱ تا ۳ در کنکور میتوان بورسیه تحصیلی گرفت رشته تجربی هستم اگه جواب بدید ممنون میشم

  2. سحر گفت:

    سلام من پایه دهم هستم نمراتم بسیار خوب هست و تا بحال نمره زیر ۱۹.۷۵ نداشتم اما زبان انگلیسی من اصلا خوب نیست و هیچ علاقه ای برای تقویت اون ندارم و میخواستم ببینم صرفا با داشتن رتبه ۱ تا ۳ در کنکور میتوان بورسیه تحصیلی گرفت رشته تجربی هستم اگه جواب بدید ممنون میشم

  3. سید علی رضوی گفت:

    ببینید زبان یک چیز الزامی هست پس چه اینجا و چه اونور باید زبان رو تقویت کنید که اینور تقویت بشه خیلی بهتره و قبول شدن در در دانشگاه های تاپ رو آسون تر می‌کنه حتی اگه نمراتت یکم پایین تر بیاد ولی زبان بهتر باشه قبولی احتمالش بیشتره

دیدگاهتان را بنویسید